HIRDETÉS
HIRDETÉS
NSO/MTI 2018.08.16 13:31 Frissítve: 2018.08.21 15:22

La Liga: Észak-Amerikában is rendeznek meccseket a jövőben

A következő 15 idényben az Egyesült Államokban is rendeznek szezononként egy-egy spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokit – többek között ezt is bejelentette a La Liga a hivatalos honlapján. Az USA-ban és Kanadában szeretnék a futballt népszerűsíteni.

HIRDETÉS

 

Az egyezmény alapján, amit a La Liga a multinacionális médiacéggel, a Releventtel kötött, az újonnan létrehozott „La Liga North America" nevű szervezetnél arra összpontosítanak, hogy a spanyol labdarúgást még jobban megismerhessék Észak-Amerikában. Ennek érdekében 15 éven keresztül egy-egy spanyol élvonalbeli meccset Amerikában rendeznek meg szezononként, ami az első hasonló lesz az európai kontinensen kívül.

A spanyol liga (LFP) elnöke, Javier Tebas csütörtökön elmondta, a részleteket még nem dolgozták ki, de az első amerikai találkozóra várhatóan már a La Liga pénteken kezdődő mostani szezonjában sort kerítenek.

Tebas leszögezte, hogy az érintett összecsapás biztosan nem az el Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.

A bejelentésre a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) „leghatározottabb tiltakozását” fejezte ki, mondván: az LFP nem egyeztetett a játékosokkal.

„Ahogy megszokhattuk a ligától, ezúttal sem kérte ki a játékosok véleményét, és olyan helyzetbe hozta őket, amelyből csak a bajnokságnak származik előnye” – fogalmazott közleményében az AFE. David Aganzo, a szervezet vezetője elmondta: a labdarúgókat nem lehet befektetésre szánt pénzösszegként használni egy olyan üzletben, amely csak egy harmadik fél javát szolgálja. 

Eddig még nem rendeztek spanyol bajnokit külföldön. Vasárnap került sor az első olyan spanyol tétmérkőzésre, amelyet az ország határain kívül játszottak: a marokkói Tangerben a Barcelona 2–1-re győzte le a Sevillát, így a katalánoké lett a spanyol Szuperkupa.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

2018.09.01 18:54:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Bale gólja után még kiegyenlített a Leganés, ám a második játékrészben eldöntötte a meccset a királyi gárda.

2018.09.01 00:28:40

Spanyol labdarúgás SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL Arról kevesebb szó esik, hogy mennyit csökkent Cristiano népszerűsége a Real Madrid elhagyásával.

HIRDETÉS
HIRDETÉS