nemzetisport.hu 2015.03.18 10:02 Frissítve: 2015.03.31 02:17

La Liga: Eladni a Messi-fóbiás Ronaldót! - aranylabdás szavak

Hriszto Sztoicskov, a Barcelona korábbi aranylabdás futballistája eljátszott a gondolattal, hogy a Real Madridnak esetleg tanácsos lenne eladnia Cristiano Ronaldót.

Cristiano Ronaldo formajavulásra vár (Fotó: Reuters)

 

A bolgár labdarúgás legendája nem tartja kizártnak, hogy Cristiano Ronaldót túlságosan is hatalmába kerítette a Lionel Messivel évek óta vívott „távpárbaj”, az, hogy bebizonyítsa: jobb játékos a Barcelona argentin klasszisánál. Ez a rögeszme okozhatja a mostani formahanyatlását, amely viszont az egész csapata eredményességét veszélyezteti.

Hriszto Sztoicskov (Fotó: Reuters)

„Sem Ronaldo, sem Messi képességei nem kérdőjelezhetők meg – mondta Hriszto Sztoicskov a Sportium spanyol fogadóiroda rendezvényén. – Messi jelenleg a tudásához méltó teljesítményt nyújt, míg Cristiano nehezebb napokat él át, ám ez minden futballistával előfordul. Annak idején engem is kifütyültek. Ilyenkor az edző dolga, hogy meghozza a szükséges döntéseket, hogy beszéljen a játékos fejével. Talán a Messivel kapcsolatos rögeszméi vannak rá rossz hatással, de csak találgatok, nem látok a fejébe.”

1994 aranylabdása nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy Ronaldo tett egy félreérthető mozdulatot Gareth Bale egyik góljánál a Levante elleni vasárnapi bajnokin (2–0) – amiből a spanyol sajtó azt a következtetést vonta le, hogy nem örült társa találatának.

„Sohasem húzhatod fel magad azon, hogy nem te, hanem egy társad szerez gólt. Ha nem ünnepelsz vele, az felér egy öngyilkossággal, gyakorlatilag lenullázod magad a csapat szemében, értéktelenné válsz – véleményezte az ominózus jelenetet Sztoicskov, aki szerint Ronaldo áruba bocsátásán is érdemes elgondolkodni. – Nem tudom, híján vannak-e pénznek, de ha igen, akkor itt a kiváló alkalom, hogy eladják.”

A tavaly nagyszerű formában futballozó, az Aranylabdát is kiérdemlő Ronaldo 41 tétmérkőzésen 39 gólt szerzett ebben a szezonban, ezekből azonban csak kettő jutott a legutóbbi hét bajnoki fordulóra. A spanyol góllövőlistát 32 találattal vezető, Sztoicskov szerint a társait jobban motiváló Messi 11-szer vette be a kaput ugyanebben az időszakban.

A két játékos formájának összehasonlítása a napokban nagy terjedelmet tölt ki a világsajtóban, hiszen vasárnap következik az el Clásico: a Primera División tabelláját vezető Barcelona (65 pont) este kilenckor fogadja a Real Madridot (64).

2019.09.16 08:34:16

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Álvaro Arbeloa szurkol Szoboszlai Dominiknek és a Puskás-díjra jelölt támadónak.

2019.09.14 12:02:20

Spanyol labdarúgás T. D.

A Valencia ellenállása a fordulás után tört meg • Frenkie de Jong megszerezte első gólját.

2019.09.14 12:55:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekül harcolt a Levante, amelyben két Real-nevelés is betalált, kellett a madridi sikerhez egy Courtois-bravúr is.

2019.09.12 11:45:36

Spanyol labdarúgás R. B.

A Barca zsenije szeretne újra együtt futballozni Neymarral. Sokáig akar Barcelonában maradni, de trófeákat akar nyerni.

2019.09.09 23:23:28

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szenzációból és hírversenyből élők méltóságteljes visszafogottságának tükrében még gyomorforgatóbb, ami a Xana Enrique eltávozása utáni első spanyol válogatott mérkőzés, a bukaresti román–spanyol Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően történt.