Király-kupa: Messi kezdte, kétgólos előnyben a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 21:57
null
Katalán futballakrobatika: Suárez és Alba veszélyeztet a Villarreal kapuja előtt (Fotó: Reuters)
Kétgólos előnnyel várja a Barcelona a spanyol Király-kupa elődöntőjének idegenbeli visszavágóját, miután a Camp Nouban  párharc első mérkőzésén 3–1-re nyert a Villarreal ellen. Az Espanyol 1–1-es döntetlen játszott Bilbaóban a házigazda Athletic ellen, így a továbbjutás szempontjából ellenfelénél jobb eséllyel várja a hazai visszavágót. A szerdai eredmények után nagyon kinéz egy katalán házi döntő.



Azonnal támadólag lépett fel a Lionel Messit, Luis Suárezt és Neymart ezúttal is a kezdőben bevető Barcelona, de a befejezésekből hiányzott a gyilkos ösztön, és a fiatalosan lendületes vendégek is rendezetten védekeztek, időben blokkoltak vagy szereltek. Más kérdés, ellentámadásra már nem futotta az erejükből. A katalánok az első félidő hajrájában jutottak vezetéshez, amely a félelmetes formában futballozó tridente összehangolt munkájának volt az eredménye. Neymar zavarta meg a szélen az ellenfél labdakihozatalát, a visszapasszolt labdát pedig Suárez csente el. Az uruguayi mackós mozgásával megiramodott a bal szélen, és ahogyan az elmúlt hetekben annyiszor, ismét önzetlenül tálalt a középen érkező Messi elé, aki a kapuba lőtt (1–0).

Az első félidő utolsó momentumaként Marc-André ter Stegen hárított bravúrosan, de erősen a német légiós lelkén szárad a vendégek egyenlítése. A 48. percben Manuel Trigueros szerzett labdát harcosan a Barca térfelének közepén, majd egy igazítás után lőtt. A labda ugyan a kapu közepére ment, Ter Stegen viszont alaposan benézte (1–1). Nem sokáig, egy percig örülhetett az ikszes állásnak a vendégcsapat. Már a Villarreal tizenhatosának előterében letámadott és labdához jutott a Barca, Andrés Iniesta Suárezzel kényszerítőzött, de az uruguayi helyett egy vendégvédőtől kapta vissza a labdát, amit hat(!) Villarreal-játékos között a kapuba helyezett (2–1). Támadásban maradt a Barcelona a kapura semmilyen veszélyt nem jelentő Villarreal ellen – a katalán védelemben tanárian szűrt Javier Mascherano, pedig az első félidőben csúnyán megtaposták a bokáját –, a második félidő közepén Gerard Piqué szöglet utáni fejessél növelte az előnyt (3–1). Neymar még többet is tehetett volna a továbbjutásért, de Sergio Asenjo kivédte a topogós, rosszul meghelyezett, gyenge büntetőjét. A végjátékra maradt egy újabb Ter Stegen-blama, a német kapus egy szögletnél mozdult ki rosszul a kapujából, a labda mellé nyúlt, de azt a helyzetet megúszta a Barcelona, amely megérdemelten nyert, és elképesztő formahanyatlásnak kellene bekövetkeznie, hogy ne ejtse ki ellenfelét.

Bilbaóban a hazaiak gyorsan vezetéshez jutottak – a 11. percben szemfüles passzok lezárásaként Aritz Aduriz lépett ki ziccerben, majd emelt látványosan a kapuba –, de utána hiába játszottak mezőnyfölényben, nem tudták növelni az előnyüket. Az Espanyol Víctor Sánchez remekül eltalált átlövésével egyenlített még a szünet előtt. A második félidőben a Bilbao csak szenvedett, támadásaiból hiányzott a gólveszély, a vendégek viszont akár nyerhettek is volna, de az iksszel, és az idegenben szerzett góllal sem lehetnek elégedetlenek. A második félidőben mutatott teljesítménye után az Athletic még a döntetlennek is örülhet.


SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona–Villarreal 3–1
(Messi 41., Iniesta 49., Piqué 64., ill. Trigueros 48.)
Athletic Bilbao–Espanyol 1–1 (Aduriz 11., ill. Víctor Sánchez 35.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik