Király-kupa: Kaptoum betalált, klubrekorddal döntős a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.10. 22:49
null
Elfértek (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapata a hazai pályán aratott 7–0-s győzelem után idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe.

Az első mérkőzés eredménye meglátszott a két csapat összeállításán és a Mestalla lelátóin is. Előbbiek tartalékosak, utóbbiak igencsak szellősek voltak. A Valencia Álvaro Negredo góljával szerzett vezetést a 39. percben, és előnyét a mérkőzés hajrájáig meg is tartotta.

TUDTA-E?
Sergi Roberto 83 sikeres passzal fejezte be a mérkőzést, ezzel megdöntötte saját szezoncsúcsát.
• A Valencia korábban egyszer sem veszített el hétgólos különbséggel (1–8) egy párharcot a Király-kupában, 1928-ban a Real Sociedaddal szemben 9–3-mal maradt alul.

A tét a Barcelona számára nem a továbbjutás, hanem egy klubrekord megdöntése volt, ez lett volna ugyanis sorozatban a 29. veretlenül megvívott találkozója. És lett is, köszönhetően a 19 éves kameruni középpályásnak, Wilfrid Kaptoumnak, aki két perccel becserélése után közelről egyenlített. A katalán gárda ezzel megdöntötte a korábbi klubcsúcsot, amelyet még a Pep Guardiola által irányított csapat állított fel a 2010–2011-es idényben.

A Barcelona sorozatban harmadszor jutott döntőbe a Király-kupába. Ez legutóbb 1996 és 1998 között sikerült a gránátvörös-kékeknek.

VALENCIA–BARCELONA 1–1

SPANYOL KIRÁLY KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Valencia–Barcelona 1–1 (Negredo 39., ill. Kaptoum 84.)
Továbbjutott: a Barcelona, 8–1-es összesítéssel.

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
20.30: Celta Vigo–Sevilla (Tv: DIGI Sport3)
Az első mérkőzésen: 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik