Messi szenzációs góljaival nyert a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 21:58
null
Ahogy otthon, Messi a visszavágón is duplázott (Fotó: Reuters)
Négygólos előnnyel várta a Getafe elleni mérkőzést a Barcelona a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében.  Lionel Messi, valamint Neymar is ott volt a katalánok kezdőjében, akiket aligha vádolhattak azzal, hogy biztosnak tűnő előnyük birtokában félvállról veszik a visszavágót. Ennek ellenére a meccs nem volt magas színvonalú, de Messi klasszisa döntött. Neymar bokasérülést szenvedett, az első diagnózisok szerint három hétre kidőlt.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Getafe–Barcelona 0–2 (0–1)
Getafe:
Codina – Vigaray, Rafa, Alexis (Lisandro López), Lago – Lacen, Míchel– Lafita, Rodríguez (Csatro), Sarabia (León) – Colunga. Vezetőedző: Luís García.
Barcelona:
Pinto – Dani Alves, Puyol, Bartra, Adriano – Song, Sergi Roberto, Fabregas (Xavi) – Messi, Neymar (Alexis Sánchez), Tello. Vezetőedző: Tata Martino.
G: Messi (44., 63.)
Továbbjutott a Barcelona, kettős győzelemmel, 6–0-val.

KORÁBBAN

Villarreal–Real Sociedad 0–1 (Javi Ros 32.)
Tj a Real Sociedad 1–0-s összesítéssel.

Keveseknek lehetett illúziója, hogy melyik csapat juthat tovább a spanyol Király-kupa negyeddöntőjébe, hiszen a Barcelona odahaza 4–0-ra megverte a Getafét. A madridi csapat amúgy sincs jó formában, szinte lehetetlennek látszott, hogy öt góllal kínálják meg Pinto kapust.

Ennek megfelelően a hétvégén a Rayo Vallecanótól hazai pályán zakózó házigazdák inkább a saját térfelüket szállták meg, és hagyták a Barcelonának, hogy jöjjön előre. Elsősorban Neymar révén jöttek is, ráadásul a brazilt szabályos eszközökkel nem is tudták tartani.

Az jól látszott, hogy a Getafe nem sok vizet fog zavarni, aztán a 19. percben Rodríguez óriási helyzetet hibázott el. Pinto szépen védett, de ha a madridi játékos jobban céloz, vezetett volna a hazai csapat.

A 22. percben csúnya jelenetet láthattunk. Neymar cselezgetett a bal oldalon, az alapvonalnál betört a tizenhatoson belülre, majd elcsúszott, a bokája pedig aláfordult, és a brazil fájdalmas arccal a földön maradt. A brazil klasszis nem tudott lábra állni, ezért percekkel később le kellett cserélni.A sérült brazil helyére – akit ketten támogattak be az öltözőbe – Alexis Sánchez állt be.

Neymar sérülése miatt aggódhatnak a katalánok (Fotó: marca.com/montázs)
Neymar sérülése miatt aggódhatnak a katalánok (Fotó: marca.com/montázs)

A következő húsz perc szinte eseménytelen volt, rendkívül gyenge meccset láthattunk. Ráadásul még a Getafe is elvesztett sérülés miatt egy játékost, Alexist.

És amikor azt gondoltuk, hogy az első félidő tompa unalomba fullad, a 44. percben Messi megvillant, és máris vezetett a Barcelona. Fabregas dobta támadásba a bal oldalon Tellót, aki egyből középre játszott, és a kaputól 5 méterre érkező Messi mindenki más előtt tudott beleszúrni a labdába, amely a bal sarokban kötött ki. 0–1

A második félidő sem hozott sok változást a játékban. A Getafe küzdött ugyan, hogy legalább hazai pályán ne égjen nagyot, a Barcelona azonban nem erőltette meg magát túlságosan.

Kifejezetten unalmas volt a meccs, de Messi gondoskodott róla, hogy maradjon valami emlékezetes is belőle.

A 63. percben a bal oldalon indult a Barca akciója, majd Messi kapta a pálya közepe táján a labdát. Az argentin sztár felgyorsult, elment négy védő, majd a kapus mellett is, és szenzációsan lőtt a hálóba. Messi a legszebb napjait idéző gólt szerzett! 0–2

Szépségdíjas találat volt, nem vitás. Ami ez után következett, azt focizgatásnak lehetne nevezni, még ez a meccs is hordozott különleges eseményt. Pályára lépett ugyanis Fabregas helyett Xavi Hernández, akinek ez volt a 700. meccse a Barcelona mezében. Szenzációs teljesítmény.

A Barcelonának azonban korántsem volt szüksége szenzációs teljesítményre a győzelemhez, azt viszont lehet, hogy sajnálni fogják, hogy éppen egy ilyen „tét nélküli" meccsen sérült meg Neymar...

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Levante–Barcelona
Real Sociedad–Racing Santander
Espanyol–Real Madrid
Atlécio Madrid–Athletic Bilbao
Az első mérkőzéseket január 22-én, a visszavágókat 29-én rendezik.

PERCRŐL PERCRE:

90. perc: Itt a vége! Nyert a Barca, és 6–0-ás összesítéssel jutott a kupa negyeddöntőjébe.
88. perc:
Bal oldali Getafe-szöglet után Lafita alig fejelt fölé.
86. perc:
Messi szerzett labdát a tizenhatos előterében, villámgyorsan becselezte magát a büntetőterületre, és már csak Codinával állt szemben, de a Getafe kapusa remek érzékkel, lábbal védte a lövést. A mesterhármas ezúttal elmaradt...
78. perc:
Ez bemehetett volna... Vigaray játszott az alapvonal közeléből középre, és az érkező Colunga estében lőtt is, csakhogy Pinto kiszedte a bal alsó sarokba tartó labdát.
73. perc:
Alexis Sánchez veszélyeztetett éles szögből, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett.
70. perc:
Cserélt a Barcelona is, Fabregas helyett Xavi játszik, akinek ez a 700. meccse a Barcában!
65. perc:
Cserélt is gyorsan a Getafe, Rodríguez helyett Diego Castro a pályán.
63. perc: GÓÓÓL! MEGINT MESSI!
A bal oldalon indult a Barca akciója, majd Messi kapta a pálya közepe táján a labdát. Az argentin sztár felgyorsult, elment négy védő, majd a kapus mellett is, és szenzációsan lőtt a hálóba. Messi a legszebb napjait idéző gólt szerzett! 0–2
61. perc: Sarabia
helyett Pedro León a pályán a Getaféban.
58. perc:
Messi 22 méteres szabadrúgása jócskán elkerülte a kaput.
51. perc:
Szép Barcelona-átmadás után Dani Alves adta be a labdát a jobb oldalról. A bal oldalon érkezett Tello, aki kapásból mellé lőtt.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.
45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Barca. 0–1
44. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet a Barcelona! Messi!
Fabregas dobta támadásba a bal oldalon Tellót, aki egyből középre játszott, és a kaputól 5 méterre érkező Messi mindenki más előtt tudott beleszúrni a labdába, amely a bal sarokban kötött ki. 0–1
43. perc:
Lafita vállalkozott 18 méterről, de kaput nem talált.
42. perc:
Gyors barcelonai akció után a jobb oldalon érkező Alexis Sánchez elé perdült a labda, csakhogy a chilei rosszul találta el, kirúgással jöhetett a Getafe.
41. perc:
Messi bűvölte a labdát a Getafe tizenhatosán belül, de sok lúd disznót győz-alapon csak sikerült szerelni a „Bolhát”.
38. perc:
Tello lőhetett jó helyzetből, de kicsivel a jobb kapufa mellé bombázott.
35. perc: Alexis
helyett Lisandro López a pályán.
35. perc:
Most a Getafés Alexis került a földre, és úgy tűnik, hogy ő sem tudja folytatni a meccset. Cserére lesz szükség.
30. perc:
Bartra könnyelműsködött a Barca tizenhatosánál, Colunga egyből lőtt, de mellé.
27. perc:
Már jön is a csere, Alexis Sánchez érkezett Neymar helyére.
26. perc:
Elnézve Neymart, akit ketten támogatnak a pálya szélén, és alig bír járni, úgy tűnik, hogy súlyos a sérülés. Szerencsétlen mozdulat volt, senki nem ért a brazilhoz...
22. perc:
Neymar cselezgetett a bal oldalon, az alapvonalnál betört a tizenhatoson belülre, majd elcsúszott, a bokája mintha aláfordult volna, és fájdalmas arccal a földön maradt. Ápolják a brazil klasszist, aki nem tudott lábra állni. Sajnos cserére lesz szükség...
20. perc: Rodríguez
volt túlságosan kemény Adrianóval egy sárgáért.
19. perc: MIT HAGYOTT KI A GETAFE!
Formás kis támadás bontakozott ki a bal oldalon, a középre adás teljesen egyedül találta Rodríguezt, aki hét méterről, kapásból Pintót találta telibe. Ha lazán a rövidbe passzol, aligha éri el a Barca kapusa.
17. perc:
A szabadrúgásból Messi ravaszul ívelni akart, de rosszul találta el a labdát, amely lazán hullott Codina kezébe.
16. perc:
Itt egy sárga! Alexis nem tudta szabályosan szerelni a kaputól 19 méterre Neymart.
12. perc:
Adriano esett nagyot Vigaray szorításában az alapvonal közelében. A szabadrúgás után Tello kapáslövése zúgott el a bal kapufa mellett-fölött.
4. perc:
Neymar indult meg a jobb oldalon, csalta a távolságot, majd a tizenhatos sarkáról az érkező Messi elé tálalt, aki 17 méterről, kapásból, alig lőtt mellé. A Getafe kapusától ez bemehetett volna...
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik