Király-kupa: erre csak a Real Madrid volt képes, 1930-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.03. 20:49
null
A Valencia szurkolói nem bánnák, ha Peter Lim venné a kalapját
A Celta Vigo a Valencia, míg az Eibar az Osasuna otthonában nyert három góllal a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Celta olyan bravúrt vitt véghez, amire eddig csak a Real Madrid volt képes.

 

Elfogyott a Valencia-szurkolók türelme, a Celta elleni mérkőzés előtt tüntetést szerveztek az utcán, ahol a klub szingapúri többségi tulajdonosa, Peter Lim távozását követelték.

A szimpatizánsok kedve a találkozón sem lett jobb, hiszen csapatuk a 19. percben már 0–3-ra állt. Ezután a Turia-partiaknak sikerült „elállítaniuk a vérzést”, de ilyen nagy hátránnyal eddig csak egyszer vonultak hazai pályán szünetre kupamérkőzésen, még 1930-ban a Real Madrid látogatásakor.

A vezetőedzői posztról szilveszter előtt lemondó Cesare Prandelli helyére Voro ült le a Valencia kispadjára megbízott edzőként – már ötödször pályafutása során –, és bár a második félidő elején szépítésnek örülhetett, a feltámadási kísérletük ebben ki is merült, a Celta 4–1-re nyert, ezzel valószínűleg eldöntötte a továbbjutást.

Ahogy az Eibar is, amely 3–0-ra verte meg idegenben az Osasunát.

Az Atlético Madrid szintén hatalmas lépést tett a negyeddöntő felé, a Las Palmas otthonában aratott 2–0-s sikerből góllal vette ki a részét Antoine Griezmann, aki öt mérkőzés után talált be ismét a madridiaknál.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Valencia–Celta Vigo 1–4 (Dani Parejo 58. – 11-esből, ill. Aspas 3. – 11-esből, Bongonda 14., Wass 19., Guidetti 76.)
Osasuna–Eibar 0–3 (Nano 28., Bebé 75., Adrián 90.)
Las Palmas–Atlético Madrid 0–2 (Koke 24., Griezmann 51.)
Deportivo La Coruna–Alavés 2–2 (Gama 73., Joselu 93., ill. C. Santos 3., E. Méndez 45+2. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik