Király-kupa: Diego Costa góllal tért vissza az Atléticóba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 20:54
null
Diego Costa góllal tért vissza az Atlético Madridba (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán az Atlético Madrid idegenben 4–0-ra legyőzte a harmadosztályú Lleida Esportiut.

 

Az Atlético Madrid a 33. percben törte meg a jeget, amikor Carrasco szabadrúgását követően Godín fejelt a bal alsó sarokba (0–1).

Nem sokkal később jött az újabb pofon, Gameiro centerezését Fernando Torres terelte becsúszva a kapuba – más kérdés, hogy a Kölyök gyakorlatilag az egész támadás során lesen tartózkodott, beleértve a beadás pillanatát is (0–2).

Az utolsó fél órára Antoine Griezmann és Diego Costa is beállt, a Chelsea-től visszatérő spanyol támadó pedig rögvest góllal „mutatkozott be”, Juanfran középre adása után a bal alsóba lőtt (0–3).

Diego Costa ezelőtt 2017 májusában szerepelt utoljára klubszínekben tétmeccsen, aznap gólt ért el a Chelsea-ben, ezt követően pedig a spanyol válogatottban szerepelt legutóbb tétmérkőzésen, még júniusban – akkor is gólt szerzett...

Hogy a kiütés teljes legyen, a 91. percben egy megpattanó szabadrúgásból Griezmann is betalált, a legvégén emberelőnybe kerülő Atlético így 4–0-ra nyert.

A Sevilla kétgólos előnybe került a másodosztály 2. helyén álló Cádizzal szemben. A négy nyeretlen tétmeccsel a háta mögött érkező Sevilla már a 9. percben előnybe került Nolito révén, majd a 23.-ban Jesús Navas állította be a végeredményt (0–2).

Az élvonal 3. helyén álló Valencia viszont nem tudott előnyt kicsikarni, sőt, Calleri találata után Rodrigo 85. percben csak a döntetlent tudta kiharcolni a Las Palmas vendégeként (1–1).

SPANYOL KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Formentera (III.)–Deportivo Alavés 1–3
Lleida Esportiu (III.)–Atlético Madrid 0–4
Cádiz (II.)–Sevilla 0–2
Las Palmas–Valencia 1–1
A visszavágókat január 9–11. között játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik