Király-kupa: az Atlético vár a Real Madridra a döntőben

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 23:51
Az Atlético Madrid idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Sevillával a labdarúgó spanyol Király-kupa elődöntőjében, így 4–3-as összesítéssel a döntőbe jutott, amelyben a Barcelonát búcsúztató Real Madrid lesz az ellenfele.

Az Atlético már a 6. percben megszerezte a vezetést Diego Costa lövésével, de igazán nagy bajba a 29. percben kerültek a hazaiak, amikor Falcao is betalált, így már négy gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz. A szépítés hamar összejött Jesús Navas találatával, a további gólok azonban nem jöttek az andalúziai gárdától, amely a 76. percben ráadásul emberhátrányba került Gary Medel kiállítása miatt. Ivan Rakitic jól eltalált lapos lövésével végül csak kiegyenlített a 91. percben a Sevilla, ám az ezt követő idő már csak arra volt elég, hogy Geoffrey Kondogbia is begyűjtsön egy piros lapot, így a hazaiak kilenc emberrel fejezték be a meccset, és búcsúztak a sorozattól.

A finálét elvileg május 18-án rendeznék, de a Spanyol Televízió miatt könnyen lehet, hogy más időpontban csap össze a két csapat. Hogy hol játsszák a mérkőzést, arról később születik döntés, csak annyi biztos, hogy semleges helyszínt jelölnek ki.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SPANYOL KIRÁLY-KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla–Atlético Madrid 2–2 (Navas 39., Rakitic 91., ill. Diego Costa 6., Falcao 29.)

Továbbjutott: az Atlético, 4–3-mal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik