Király-kupa: a Barca Messi és Suárez nélkül is nyert Bilbaóban

Vágólapra másolva!
2016.01.20. 22:50
null
Barcelonai gólöröm (Fotó: Action Images)
A labdarúgó spanyol Király kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Barcelona Luis Suárez és Lionel Messi nélkül is győzni tudott Bilbaóban. A visszavágót január 27-én rendezik.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Athletic Bilbao–Barcelona 1–2 (Aduriz 89., ill. Munir 18., Neymar 24.)

Heves hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, és volt is miért törlesztenie a Bilbaónak, hiszen a hétvégén csúfos, hatgólos vereséget mért rá a Barcelona. A piros-fehérek szerencséjére most a katalánok közül hiányzott sérülés miatt Jordi Alba és Lionel Messi, Luis Suárez pedig eltiltását töltötte – de a két gárda közötti jelenlegi különbséget ékesszólóan mutatja, hogy a kezdeti nyomás alól felszabadulva előbb Arda Turan és Ivan Rakitic készített elő egy gólt Munirnak (0–1), majd a balhátvédként játszó Sergi Roberto passzát követően Neymar használt ki egy elképesztő védelmi bakisorozatot (0–2).

Csak az első játékrész hajrájára tért magához az Athletic, de magabiztosan védekezett a vendégcsapat, esélyt sem adva a szépítésre, és igaz maradt ez az állítás a második félidőre is.

A San Mamés népe többnyire csendes beletörődéssel szemlélte a szünet utáni eseményeket, csak egy-egy kőkemény belépő után hallatták hangjukat a nézők – a Barca szemmel láthatóan igyekezett minimális erőfeszítéssel védeni előnyét, tartalékolván energiáit a tavaszi hadjáratra, a Bilbao támadásai pedig csak igen ritkán jelentettek veszélyt.

Többnyire a középpályán zajlottak az események, és egyáltalán nem kímélték egymást a felek. A hazai mester, az egykori Barcelona-játékos, Ernesto Valverde beküldte a Mikel San José, Iker Muniain, Sabin triót – utóbbi fejesét csak nagy bravúrral szedte ki a léc alól Marc-André ter Stegen –, míg a kollégáját a mérkőzés előtt melegen köszöntő Luis Enrique az Adriano, Aleix Vidal, Sandro hármast vezényelte pályára.

Ahogyan az lenni szokott, túlságosan is leült a végére az előnyben lévő fél, nem koncentráltak eléggé a védők, és Aritz Aduriz ki is használta első helyzetét (1–2). Sőt az egyenlítést is kis híján elérte a Bilbao, ám Ter Stegen hárította Aduriz megpattanó lövését.

Elképesztő izgalmakat így sem ígér a visszavágó.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

KORÁBBAN

Celta Vigo–Atlético Madrid 0–0

Diego Simeone komolyan vette a kupamérkőzést, lásd a mérsékelten tartalékos Moyá – Jesús Gámez, Diego Godín, Sztefan Szavics, Filipe Luís – Koke, Augusto Fernández, Gabi – Antoine Griezmann, Jackson Martínez, Yannick Ferreira-Carrasco kezdőcsapatot. A legtöbb figyelem a Celtától nemrégiben megvett szűrőre, Fernándezre esett a mérkőzés előtt, no és a pocsék formája ellenére kezdő Martínezre, aki a negyedik percben kihagyott egy ziccert. Nem sokra rá Iago Aspas a másik kapu előtt ordító helyzetet puskázott el, majd blokkolta az ötösön John Guidetti gólba tartó lövését...

Veszélyesebben futballozott az első félidőben a Celta, noha sok izgulnivalójuk nem akadt már a szünetig a nézőknek. A második játékrész egy jó Martínez-lövéssel indult, majd Aspas kísérletét hárította menetrendszerűen Moya. Simeone beküldte az Ángel Correa, Luciano Vietto csatárkettőst, és nem is tétlenkedtek a friss emberek, ám gólig ők sem jutottak.

Mégis az Atlético tekinthető a mérkőzés győztesének.

A visszavágókat január 27-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik