Király-kupa: a Barcelona gólparádéval a négy között

Vágólapra másolva!
2017.01.26. 23:08
null
Denis (balról a második) és Luis Suárez a középpontban – egy a barcelonai gólörömök közül (Fotó: AFP)
A Barcelona hazai pályán 5–2-re legyőzte a Real Socieadot a spanyol labdarúgó Király-kupa csütörtök késő esti negyeddöntőjében, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.

A 17. percben Samuel Umtiti nagyon kemény labdaszerzése után remek Neymar, Messi, Luis Suárez összjáték következett, majd megkapta a lasztit a jobb oldalon érkező Denis Suárez, és közelről higgadtan a hosszú alsóba helyezett.

Az első félidőben a mezőnyben csak Javier Mascherano (37) és a Sociedad középpályása, Asier Illarramendi (36) kísérelt meg több átadást, mint a barcelonai kapus, Jasper Cillessen (31). Társai a második félidőben is sokszor bevonták a játékba a holland kapust, a kilencven perc során jegyzőkönyvezett 49 passzával meg is előzött mindenkit a csapatából – összesített az Opta.

A második játékrészben felpörögtek az események: előbb a Neymar által kiharcolt büntetőt Lionel Messi váltotta gólra tökéletesen sarokra helyezett lövéssel, majd bár a leshatárról kiugró Juanmi remek átemeléssel szépített, egy perc elteltével Messi passzából Luis Suárez visszaállította a kétgólos különbséget.

Willian José szép fejessel újfent csökkentette a hátrányt, de mielőtt a vendégek reménykedni kezdtek volna az egyenlítésben, esetleg a csodával határos továbbjutásban, a nem sokkal korábban becserélt Arda Turan közelről bepofozta a negyedik Barca-gólt.

A török légiós 13 gólt szerzett ebben a szezonban minden tétmérkőzést beleszámítva, a spanyol élvonal középpályásai közül senki sem előzi meg.

Két perccel később Messi kiugratásából Denis Suárez a kapust is kicselezve passzolta be az ötödik gólt, megadván a kegyelemdöfést az ellenfélnek, beállítván az 5–2-es végeredményt.

Ami a gól/gólpassz összesítést illeti, Messi máris 6/2-nél, Luis Suárez 5/2-nél tart 2017-ben (ugyancsak minden tétmérkőzést figyelembe véve).

A Barcelona mellett az Atlético Madrid, az Alavés és a Real Madridot kiejtő Celta Vigo jutott be a Király-kupa idei kiírásának elődöntőjébe, melynek sorsolását péntek 12 órától tartják.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Barcelona–Real Sociedad 5–2 (D. Suárez 17., 82., Messi 55. – 11-esből, L. Suárez 63., Arda Turan 80., ill. Juanmi 62., Willian José 73.)
Továbbjutott: a Barcelona, 6–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik