Király-kupa: a Barca nem tudott betalálni a harmadosztályú csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 22:22
null
A Villanovense játékosai felvették a kesztyűt a Barcelona futballistáival (Fotó: Reuters)
A címvédő Barcelona idegenben gól nélküli döntetlent játszott a harmadosztályú Villanovensével a Király-kupában, a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén. A visszavágóra december elején kerül sor a Camp Nouban.

Mielőtt a tárgyra térnénk, apró érdekesség: ezt megelőzően 2014 februárjában fordult elő, hogy a Barcelona tétmérkőzését Magyarországon egyik televízió sem közvetítette élőben. A katalánok akkor a Real Sociedad vendégeként játszottak 1–1-es döntetlent a Király-kupában, abból a csapatból ezúttal csak Marc Bartra lépett pályára.

A Barcelona a Masip – Douglas, Bartra, Vermaelen, Mathieu – Samper, Gumbau, Kaptoum (Aitor, 64.) – Munir, Sandro, Adriano összeállításban szerepelt a harmadosztályú Villanovense vendégeként, melynek stadionja háromezer fő befogadására alkalmas, de erre a meccsre ideiglenes lelátókat állítottak fel, így 10 ezer néző tekinthette meg a mérkőzést a helyszínen.

ŐKET AZÉRT NEHÉZ PÓTOLNI
A Barcelonából a sérült Lionel Messi, Rafinha és Sergi Roberto, valamint a még mindig nem százszázalékos állapotban lévő Andrés Iniesta mellett Claudio Bravo, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Luis Suárez, Neymar és Javier Mascherano hiányzott, míg Daniel Alves, Jordi Alba és Ivan Rakitic az egész meccsen a kispadon ült.

A Barcelonában a kameruni Wilfrid Kaptoum ezen a meccsen debütált az első csapatban, de a Király-kupában eddig Vermaelen sem jutott szóhoz. Ők ketten az 532. és az 533. játékosai a Barcának, akik pályára léptek az országos kupában – a második játékrészben beállt az 534. újonc, a 19 éves Aitor Cantalapiedra is.

Az előző három bekezdést a találkozó krónikájának is szentelhettük volna, de higgyék el, a felsorolt statisztikai adatok érdekesebbek voltak, mint az első félidő. A vendégek (sokkal) többet birtokolták a labdát, ám nagy helyzeteket nem tudtak kidolgozni, alkalomadtán pedig a Villanovense játékosai is eljutottak a Barcelona kapujáig.

A katalánok a szünet után sem szegezték kapujuk elé a hazaiakat, ekkor azonban már több gólszerzési lehetőségük volt. A legveszélyesebbnek az idegesen, de érezhetően nagy bizonyítási vággyal játszó Sandro Ramírez bizonyult, ám a pontos lövések tőle is elmaradtak.

A Barcelona számára pozitívum, hogy egyik játékosa sem sérült meg, a legjobbjait pedig tudta pihentetni. Az ugyanakkor tény, hogy 35 meccs után, a 2011-es döntő óta először nem szerzett gólt a Király-kupában.

A visszavágót december elején rendezik a Camp Nouban.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT), 1. MÉRKŐZÉS

Villanovense (III.)–Barcelona 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik