Ibrahimovic: Csak Isten bírálhat engem

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 15:29
null
Ibrahimovic gólokkal válaszolt a kritikákra (Fotó: Action Images)
Címkék
Zlatan Ibrahimovic sok kritikát kapott az elmúlt hónapokban, mivel nem igazán találta a góllövőcipőjét, ám a Barcelona mindhárom legutóbbi bajnokiján eredményes volt. A svéd támadót azonban korábban sem érdekelték a kritikák, és nem véletlenül tetováltatta magára, hogy őt csak Isten bírálhatja.

Bár Zlatan Ibrahimovic jól kezdte az idényt a Barcelonánál a spanyol bajnokságban, az utóbbi időben sok kritikát kapott. A svéd támadó hiába volt eredményes a Primera División első öt fordulójában, december eleje után hosszú ideig nem találta meg a góllövőcipőjét.

A 15. és a 27. forduló között csak az Atlético Madriddal szemben elveszített (2–1) meccsen tudott betalálni, ám amióta a Zaragoza ellen elvégezhette, és értékesítette a Lionel Messi által kiharcolt büntetőt, magára talált.

A GÓLLÖVŐLISTA ÁLLÁSA
1. Messi 25 gól
2. Higuaín 23 gól
3. D. Villa 18 gól
4. C. Ronaldo 17 gól
5. Ibrahimovic 15 gól
5. Forlán 15 gól

Az Osasuna ellen már fontos találatot ért el: megszerezte a vezetést a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató, addig kiválóan védekező pamplonai együttes ellen a 2–0-ra megnyert találkozón, majd szombaton a Mallorca ellen győztes gólt szerzett (1–0).

Bár nem fantasztikus egyéni akció végén, az összes védőt lecselezve volt eredményes az elmúlt két meccsen, de úgy tűnik, hogy a svéd csatárt nem vetik vissza a kritikák, és erre utal nyilatkozata is, amelyben egyik tetoválását elemezte a Mundo Deportivo spanyol lapnak.

„Meg kellett mutatnom a világnak, hogy csak Isten bírálhatja a cselekedeteimet, a többiek véleménye nem érdekel" – jelentette ki Ibrahimovic tetoválásáról, amelyen angolul az a felirat szerepel, hogy „Csak Isten bírálhat engem".

Mindenesetre a Barcelona szurkolói örülhetnek, mivel a svéd támadó az utóbbi időben sokkal jobb lelki állapotban van. A Mallorca elleni meccs után tréfálkozva azt mondta az egyik újságírónak, hogy „még te is belőtted volna". A csatár az Arsenal ellen folytatná sorozatát.

„Számomra nagyon fontos, hogy jól játsszak. Ha megy a játék, sokkal könnyebben jönnek a gólok is, de ha nem, akkor nem tudok a csapat szolgálatára lenni. Pedig ez a legfontosabb" – mondta Ibrahimovic.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/29,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik