Vadócz Krisztián csak óriási helyzetekig jutott

Vágólapra másolva!
2010.10.17. 19:01
null
Vadócz sokszor találkozott a labdával, de az utolsó negyedórában már nem lehetett a pályán (Fotó: Action Images – archív)
A 34. perctől emberhátrányban játszó Osasuna gól nélküli döntetlent játszott idegenben a Deportivóval a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. A pamplonaiak magyar légiósa, Vadócz Krisztián kezdett, és csapata legveszélyesebb játékosa volt, de a 69. percben lecserélték.

Az Osasuna a Deportivóval csapott össze a Riazorban vasárnap délután, és José Antonio Camacho, a pamplonaiak vezetőedzője ebben a szezonban másodszor nevezte a kezdőcsapatba magyar középpályását, Vadócz Krisztiánt.

A 13. percben Dejan Lekics lőtt kapura veszélyesen a vendégektől, de Daniel Aranzubia védett, majd három perccel később Ricardónak kellett mentenie a másik oldalon.

CAMACHO: VADÓCZ GÓLJA AKKORA VOLT, MINT EGY HÁZ

José Antonio Camacho a meccs után keményen kritizálta a játékvezetőt, többek között azért, mert Vadócz Krisztián gólját les címén nem adta meg.

 

„A három pont megszerzéséért jöttünk, de számos dolog volt ellenünk. Dolgoznunk kell a játékunkon, de nem hagynak bennünket. Láttam egy akkora gólt, mint egy ház, valamint egy akkora büntetőt és egy kiállítást, mint egy ház. Hosszú ideig voltunk tíz emberrel, de ez nem látszott a játékunkon" – mondta Camacho.

 

„Még nem beszéltem Camunasszal a kiállításáról, de máshogy kezelnek minket. Más sárgát adni szabálytalanságokért, és más beszédért. De történtek érthetetlen dolgok, mint Vadócz meg nem adott gólja. A csapatom egyelőre nem tudja elhinni magáról, hogy bárkit meg tud verni. Ma számos helyzetünk volt, és az ellenfél kezezésénél büntetőt kellett volna ítélni és azonnal pirosat adni. Azt szeretném, ha nekem fújnának egyszer. Tizenegy meccse nem tudtunk betalálni idegenben, de fontos pontot szereztünk" – tette hozzá a mester, aki összeveszett egy újságíróval a sajtótájékoztatón.

 

A bíró teljesítményéről sok mindent elmond, hogy a Marca napilap internetes oldalának tudósításában a tízes skálán kettes osztályzatot adtak Miguel Ángel Pérez Lasa játékvezetőnek. A meccs jegyzőkönyvéből kiderült, Camunas azért kapott pirosat, mert azt mondta a bírónak, hogy „mekkora zsivány vagy te”.

A 32. percben Vadócz került hatalmas helyzetbe, miután Aranzubia rosszul jött ki, ám a magyar futballista előbb a kapufát találta el, majd mellé lőtte a labdát.

Két perccel később Antonio Tomás veszélyeztetett a hazaiaktól, majd a bíró piros lapot adott Javier Camunasnak az Osasunából. A pamplonaiak játékosa elesett, de a játékvezető nem fújt semmit, amiért Camunas reklamálni kezdett, és ekkor állították ki.

A 39. percben Vadócz már betalált, de a játékvezető – kétes szituációban – les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A partjelző kicsit habozott, mielőtt felemelte zászlaját.

A szünet után a hazaiak kétszer is veszélyeztettek, majd az 56. percben Fernando Soriano adta középre a labdát Vadócznak, aki nagy helyzetben fejelt mellé.

A 69. percben Camacho lecserélte a magyar futballistát, pedig a spanyol beszámolók szerint ő játszott a legveszélyesebben a pamplonaiak közül. Vadócz így továbbra sem játszotta végig az Osasuna egyik bajnokiját sem ebben az idényben.

Vadócz lecserélése után már egyik csapat sem alakított ki igazán nagy helyzetet, így a majd' egy órát emberhátrányban játszó Osasuna gól nélküli döntetlent ért el a Depor ellen.

Az Espanyol és a Racing Santander is 1–0-ra győzött vasárnap délután. A barcelonaiak idegenben verték meg a Mallorcát Luis García büntetőgóljával úgy, hogy a 35. perctől tíz emberrel játszottak. A Santander pedig Pedro Munitis első félidőben lőtt bombagóljával győzte le az Almeríát hazai pályán.

A Levante a Real Sociedaddal csapott össze Valenciában, és Asier del Horno valamint Felipe Caicedo góljával 2–1-re nyert.

A Sporting Gijón 2–0-ra megverte a Sevillát az El Molinónban a forduló késő esti meccsén. Az eddig mindössze öt pontot gyűjtő hazaiak már a hatodik percben vezetést szereztek, amikor Alberto Rivera beívelését Gastón Sangoy fejelte a kapuba Andrés Palop fölött a rosszul felugró védő mellett.

A második félidőt is kiválóan kezdte a Gijón: Carmelo egy csel után középre lőtte a labdát a bal oldalról, és Diego Castro saját tengelye körül megfordulva, gyönyörű mozdulattal a kapuba sarkazta a labdát.

A folytatásban is inkább a hazaiak voltak veszélyesek, szereztek is egy lesgólt, és végül 2–0-s eredménnyel ért véget a meccs.

PINTÉRT KIÁLLÍTOTTÁK, A ZARAGOZA KIKAPOTT

A Zaragoza 2–1-re kikapott idegenben a Bilbaótól vasárnap este. A vendégeknél először került a kezdőcsapatba Pintér Ádám, de a magyar játékos valószínűleg nem őriz majd szép emlékeket a találkozóról.

 

A 11. percben egy beadás után középre fejelte ki a labdát a tizenhatoson belül, amelyet Andoni Iraola a kapuba lőtt. A 23. percben a Bilbao spanyol válogatott támadója, Fernando Llorente Markel Susaeta beadásából duplázta meg a hazaiak előnyét.

 

Pintér a szünet előtt sárga lapot kapott, mivel hátulról csúszott be Iker Muniainnak, majd a második félidő elején második sárgáját is megkapta, mert fejbe rúgta Llorentét. A magyar játékos a labdát próbálta meg eltalálni, de a Bilbao csatárának arcát találta el.

 

A hazaiak visszavettek a tempóból, és a meccs hajrájában Braulio szépített, így 2–1 lett a végeredmény.

 

VADÓCZNAK SEMMI SEM JÖTT ÖSSZE
 

 

VADÓCZ LES(?)GÓLJA
 

 

ATHLETIC BILBAO–ZARAGOZA 2–1
 

 


xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/7,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik