Hatalmas Real Madrid-blama Alcorcónban

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2009.10.28. 00:00
Címkék
Hatalmas meglepetésre a Real Madrid 4–0-s vereséget szenvedett a harmadosztályú Alcorcón otthonában a Spanyol Király-kupa 16 közé jutásért vívott párharcának első mérkőzésén. A fővárosi csapat védelme átjáróház volt, elöl pedig szintén mélyen tudásuk alatt játszottak a vendégek, ráadásul az Alcorcón kapusa remek napot fogott ki. A Real Madrid volt az egyetlen élvonalbeli csapat, amely a keddi játéknapon vereséget szenvedett, az Atlético Madrid és a Sevilla ugyanis győzött, míg a Sporting Gijón döntetlent játszott idegenben.

 

Ez nem a Real Madrid napja volt
Ez nem a Real Madrid napja volt

Nem a legjobb összeállításában lépett pályára a Real Madrid, de a Dudek – Arbeloa, Albiol, Metzelder, Drenthe – M. Diarra, Guti – Granero, Raúl, Van der Vaart – Benzema kezdőcsapatot azért nem lehet nyeretlen kétévesek gyülekezetének nevezni.

Az Alcorcón játékosai azonban nem estek hasra a nagy nevek előtt, és az első negyedóra végén Borja Pérez szép csavarásával meg is szerezték a vezetést. Karim Benzema szinte azonnal egyenlíthetett volna, ám nagy helyzetben nem találta el a kaput, három perccel később viszont Álvaro Arbeloa már a hálóba talált. Mégsem örülhettek a Real Madrid hívei, ugyanis a menteni igyekvő jobbhátvéd a saját kapuját vette be egy jobb oldali beadás után.

Kétgólos hátrányban több lehetősége is volt a vendégeknek a szépítésre, de előbb Esteban Granero, majd Rafael van der Vaart lövését védte Juanma.

A félidő végén ismét villant a hazai csapat, és egy újabb jobb oldali beadás után Ernesto Gómez volt közelről eredményes, így 3–0-t mutatott az eredményjelző a szünetben. Nem sokan gondolták volna ezt a mérkőzés előtt.

Manuel Pellegrini az első félidő után valószínűleg nem kedves szavakkal illette játékosai teljesítményét, ám akármit is mondott a chilei mester, sok látszata nem volt. Alig kezdődött el ugyanis a második játékrész, Borja megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját.

Ekkor már pályán volt a szünetben beállt Fernando Gago is, ám az 54. percben nem rajta (és a többi Real-játékoson) múlott, hogy nem kerültek 5–0-s hátrányban, újabb hazai támadás végén ugyanis Diego Cascón csak centikkel maradt le a labdáról.

A hátralévő időben ugyan a Real Madrid támadott többet, de hiába dobta csatasorba Pellegrini Ruud van Nistelrooyt is, a vendégek nem voltak képesek a kapuba találni – Juanma remekelt az alcorcón kapujában – , így a visszavágón nem lesz könnyű dolguk kiharcolni a továbbjutást.

A mérkőzés góljait ide kattintva tekinthetik meg.

SPANYOL KIRÁLY–KUPA 
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Alcorcón–Real Madrid 4–0 (Borja Pérez 16., 52., Arbeloa 22. – öngól, E. Gómez 40.)
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Atlético Ciudad–Sevilla 2–4 (Roldán 10., 21., ill. Luis Fabiano 19., 20., Navas 28., Capel 36.)
Marbella–Atlético Madrid 0–2 (Troyano 18. – öngól,  M. Rodríguez 83.)
Recreativo Huelva–Sporting Gijón 1–1 (Candeias 5., ill. Bilic 47.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik