Nemzetisport.hu 2010.01.16 07:43 Frissítve: 2014.07.31 01:19

Guti: El akarok menni Madridból!

Guti, a Real Madrid saját nevelésű középpályása egy pénteki televíziós interjúban elmondta, hogy bár szép emlékek kötik a „királyi gárdához”, de új kalandra vágyik, szeretne megismerni egy másik várost és egy másik kultúrát. Szavaiból az is kiderült, hogy már azt is konkrétan tudja, merre tartana. A cél Milánó és José Mourinho csapata.

 

 

Guti búcsút intene a Real drukkereinek (Fotó: Action Images - archív)
Guti búcsút intene a Real drukkereinek
(Fotó: Action Images - archív)

„El szeretnék menni a Realtól, és úgy gondolom, hogy az Inter tökéletes lenne számomra" – hangzottak Guti meglepő szavai a Canal+ tv-csatornának adott interjújában.

„Örülnék neki, ha teljesen kitölteném a szerződésemet Madridban, de az az igazság, hogy most másra vágyom. Meg szeretnék ismerni egy másik országot, egy másik kultúrát, és természetesen egy új csapatot" – folytatta a középpályás.

Guti, aki 1984 óta tartozik a fővárosi klub kötelékéhez – s 1995 óta a felnőttcsapat tagja – azt is elárulta, hogy melyik lenne az a város, ahol legszívesebben keresné az új kihívásokat.

„Tudom, hogy az Internél vannak olyan játékosok, akik tárt karokkal várnának engem, és én is szívesen mennék oda. Hatalmas klub, ahol több jó barátom is futballozik, mint például Wesley Sneijder vagy Samuel Eto'o. Az Internazionale rendkívül erős csapat, amely minden sorozatban győzelmi esélyekkel indul" – adott magyarázatot a kijelentésére Guti.

Az érvelés érthető, annak ellenére, hogy Guti, azt is kifejtette: madridi évei rendkívül meghatározóak voltak az életében.

„Úgy tűnhet, hogy magamnak mondok ellent, mert mindig is Madrid volt az a hely, ahol élni szerettem volna és a pályafutásom legfontosabb pillanatait éltem meg, de most el szeretném hagyni a fővárost, és új országba, új városba költöznék" – tette hozzá a labdarúgó.

Hogy még nehezebb legyen kiigazodni Gutin, idézzünk fel egy hétfői interjút, melyet az As című madridi napilapnak adott: „Életem egyik legjobb periódusában vagyok, és boldog is, hamarosan pedig visszatérek a pályára. Nem jött semmilyen ajánlat értem az utóbbi időben, de ha érkezne, akkor sem hagynám el a Realt. Madridban szeretném befejezni a pályafutásomat"

Úgy tűnik, történhetett valami a héten a Real öltözőjében...

2019.12.07 19:08:52

Spanyol labdarúgás T. I.

A katalán együttes magabiztos, 5–2-es győzelmet aratott a Mallorca ellen és újra élre állt a spanyol bajnokságban.

2019.12.06 23:46:17

Spanyol labdarúgás H. D.

Az első félidőben Raphaël Varane, a másodikban Karim Benzema köszönt be.

2019.12.05 14:41:20

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Kevesen mernék vitatni, hogy a világ egyik legjobbja, de a válogatottban ezt még nem igazán bizonyíthatta. Portré.

2019.12.06 20:40:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban ötödször ikszelt vendégként az Atlético a La Ligában, nyerhetett volna a Villarreal is.

2019.12.01 13:28:06

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Simeonénak nagyon nem megy a Barcelona ellen a bajnokságban, ezúttal is az Atlético húzta a rövidebbet.