Guardiolának fontosabb egy támadó érkezése Fabregasnál

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 15:02
null
Fabregas itt még Arsenal-mezben búslakodik, a Barcáéban vidámabb lenne? (Fotó: Action Images)
Címkék
Tovább bonyolódik a helyzet a Barcelona és az Arsenal között. A spanyol lapok napról napra újabb Cesc Fabregasért tett Barca-ajánlatról cikkeznek, holott Peter Hill-Wood, az „ágyúsok” elnöke azt mondja, „évek óta” nem hallott a katalánok felől. Pep Guardiola vezetőedző pedig fontosabbnak találja egy támadó szerződtetését, mint a spanyol Európa- és világbajnok spanyol középpályás megszerzését…

 

Több spanyol médium is egybehangzóan állítja, hogy a spanyol bajnok és BL-győztes Barcelona tovább emelte ajánlatát Cesc Fabregasért, az Arsenal 24 esztendős labdarúgójáért. A katalánok állítólag 35 millió eurót kínáltak az Arsenalnak, amely az előző év nyarával ellentétben az idén hajlandó tárgyalni a Barcával, de 45 millió euró alatt semmiképp sem óhajtja elengedni egyik legnagyobb csillagát.

Mint ismeretes, Fabregas kihagyta az Arsenal ázsiai túráját, amiből sokan arra következtettek, hogy az átigazolása részleteinek megbeszélése miatt maradt távol, ám az angol klub hivatalos álláspontja szerint Cesc sérülés miatt nem tartott a kerettel a Távol-Keletre.

Nemrég a Marcán olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint Fabregas személyesen kérte meg Wengert, hogy engedje hazatérni. A spanyol lap ugyanakkor megjegyzi, a 24 éves játékos tisztelete jeléül szándékosan nem kéreti magát átadólistára, hiszen sokat köszönhet a legutóbb 2005-ben trófeát nyerő Arsenalnak.

Spanyolországban tehát úgy tűnik, a Barcelona hadjáratot folytat egykori játékosa visszaszerzéséért, ám Angliában az ügyben érintettek erről mit sem tudnak. Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke a Daily Starnak elmondta, valóban volt egy 26 millió fontos Barca-ajánlat Fabregasért, de az már nagyon régen volt, a katalánok felől pedig azóta nem hallott.

„Nem tudom, mennyire érdeklődnek Fabregas iránt. Én is olvastam a spanyol lapokban megjelent pletykákat, de biztosíthatok mindenkit, a Barca nem keresett meg minket. Egyszer valóban tettek hivatalos ajánlatot a labdarúgónkért, amely körülbelül 26 millió körül mozgott, de az évekkel ezelőtt volt” – mondta Hill-Wood.

A 75. életévét idén februárban betöltő üzletember azt is elmondta, nem ért egyet a mostanában jellemző átigazolási politikákkal, de ha megfelelő ajánlat érkezne a Barcától, nyilván elgondolkodnának rajta. Hill-Wood azt is hozzátette, hogy ha Fabregas netán mégis távozna a klubtól (bár jelenleg minden erejükkel azon vannak, hogy ez ne történjen meg), mindent elkövetnének annak érdekében, hogy Samir Nasrit – az Arsenal egy másik kulcsjátékosát, akiért a Manchester City érdeklődik – maradásra bírják.

Fabregas jövője tehát egyre ködösebb, talán ezért tűnhetett úgy Pep Guardiola a Barca keddi sajtótájékoztatóján, mintha már lemondott volna az „ágyúsok” kapitányáról, s helyette inkább más célpontokra koncentrálna.

Sánchez fontosabb a Barca számára, mint Fabregas?
Sánchez fontosabb a Barca számára, mint Fabregas?

„A klub elsődleges célpontja a nyáron egy támadó szerződtetése. Úgy gondolom, Cescnek meg kell tennie, amit az Arsenal kér tőle. Én személy szerint nem szeretem, ha egy játékos azzal fenyegetőzik, hogy ha nem engedik el, akkor nem hajlandó edzeni, de nem hiszem, hogy ebben az esetben erről lenne szó. Én mindenesetre örülnék, ha Fabregas visszatérne hozzánk” – ecsetelte Guardiola.

Egyes források szerint az a bizonyos elsődleges célpont, nem más, mint a chilei Alexis Sánchez, akiről Andoni Zubizarreta elárulta, hogy a tárgyalások utolsó szakaszában vannak a felek, a végső megállapodás pedig – reményei szerint – már ezen a héten megszületik. A chilei válogatottal nemrég a Copa América negyeddöntőjében búcsúzó támadó vételáráról korábban már megegyezett a Barca és az Udinese, Sánchez állítólag 40 millió euróért hagyja el Olaszországot, és ötéves kontraktust köt a katalánokkal.

Néhány hete még azt lehetett olvasni, hogy Guardiola összesen 45 millió eurót költhet játékosokra az idén, ám a sajtótájékoztatón elmondta, elképzelhető, hogy Alexis Sánchez mellett Fabregas megvételére is marad pénz.

Továbbra is talány tehát, hol folytatja Cesc Fabregas a klubsikerekben eddig elég szegényes karrierjét. Arsene Wenger a csapat németországi edzőtábora előtt szeretne egyeztetni Fabregasszal a maradásáról és egy esetleges kétéves szerződéshosszabbításról, míg Guardiola is egyre türelmetlenebb, és azt szeretné, ha a spanyol középpályás már a Manchester United elleni egyesült államokbeli felkészülési mérkőzésen ott lehetne a gránátvörös-kékek mezében – már ha idén nyáron tényleg átigazol Londonból.

kerdes=Ön szerint Cesc Fabregas idény nyáron elhagyja az Arsenalt a Barcelona kedvéért?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik