France Football: sajnálják, hogy ő sosem kapott Aranylabdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.24. 18:07
Meglepően őszinte jegyzettel jelentkezett az Aranylabdát átadó France Football. A francia magazin „Bocsáss meg, Andrés” címmel közölt egy írást, melyben kifejtik, nagyon sajnálják, hogy sosem adhatták át a díjat Andrés Iniestának, a Barcelona ikonjának.

„Ez nem egy átlagos jegyzet. Azzal ugyanis, amit most leírok, mind egyetértünk a France Footballnál” – kezdi írását Pascal Ferré.„Ez nem egy átlagos jegyzet. Azzal ugyanis, amit most leírok, mind egyetértünk a France Footballnál” – kezdi írását Pascal Ferré.

A France Footballnál nagyon sajnálják, hogy Iniesta sosem kapta meg az Aranylabdát (Fotó: AFP)
A France Footballnál nagyon sajnálják, hogy Iniesta sosem kapta meg az Aranylabdát (Fotó: AFP)

„Számunkra Iniesta nemcsak egy játékos. Ő »a« játékos. Az önzetlensége és a nagylelkűsége azonban megfosztotta az olyan egyéni elismerésektől, mint az Aranylabda. Iniesta talán a legnagyobb klasszis, aki sosem kapott Aranylabdát, és emiatt nagyon fáj a szívünk. Csak abban reménykedhetünk, hogy talán még nem késő, és a világbajnokságon mutatott játékával befoltozza majd ezt a lyukat” – olvasható a France Footballban.

Iniesta 2010-ben járt a legközelebb az Aranylabda megszerzéséhez, akkor csak Lionel Messi előzte meg a spanyol zsenit a sorban. Ezen kívül mindössze egyszer került be a legjobb háromba, 2012-ben, akkor Messi és Cristiano Ronaldo végzett előtte a sorban.

Hozzá kell tennünk, hogy Iniesta „fénykorának” nagy részében, 2010 és 2015 között a France Football nem egymaga, hanem a FIFA-val közösen, jócskán módosított és feldúsított szavazói körrel ítélte oda az Aranylabdákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik