FFT: Carles Puyol, a Barcelona bástyája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 11:18
Az FC Barcelona nagy szupersztárjai, Messi, Xavi és Iniesta azért is tündökölhettek, mert volt, aki elvégezte a piszkos munkát. A klub legtöbb ideig szolgáló (és egyben legsikeresebb) kapitánya, Carles Puyol visszatekint pályafutására, és a FourFourTwo-nak elmondja, miért tartozik hálával.

A fociőrült kissrácokhoz hasonlóan gyerekként Carles Puyol is „egész álló nap focis matricákat cserélgetett”, legalábbis ezt állítja az egyik barátja. Tanárai szerint az éles eszű fiú jó volt matekból, „de egyáltalán nem szeretett tanulni, és néha még a fogalmazásait is a labdarúgásról írta”.

Tanítás után egyenest a játszótérre ment focizni, vagy a Barcelona-szurkolók klubjába (amit azóta átneveztek a tiszteletére), ahol csak Litosként, azaz Little Carlesként ismerték. Akkor még senki sem gondolta, hogy klublegenda lesz.

„Az első edzésemen Van Gaal félrehívott – meséli Puyol őszinte nevetéssel. – Azt kérdezte, talán nincs elég pénzem, hogy elmenjek fodrászhoz. Mondtam neki, hogy a hajamnak köszönhetem az erőmet és a gyorsaságomat. Mivel ő is született győztes, megértette, hogy talán van értelme megtartani a frizurámat. Az egyik legnagyobb városi legenda, amit magamról olvastam, az volt, hogy Van Gaal utasított, vágassam le a hajam.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik