FFT: a Real Madrid legjobb és legrosszabb angliai igazolásai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 16:45
Az elmúlt 20 évben Eden Hazard a 23. játékos, akit a Real Madrid a Premier League-ből szerződtetett. A brit FourFourTwo rangsorolta őket a legrosszabbtól a legjobb felé haladva.

Ízelítő a cikkből:

23. JONATHAN WOODGATE

Sérülései miatt csak 37 meccsen lépett pályára 18 hónap alatt Jonathan Woodgate a Newcastle-ben, amikor 2004-ben szerződtette a Real Madrid 13.4 millió fontért. Még ekkor is sérült volt, végül csak 2005 szeptemberében tudott bemutatkozni új csapatában. De a legrosszabb még csak ezután jött. A Bernabéu Stadion kezdetben optimista közönségének szeme láttára 24 perc múlva öngólt szerzett, majd két csúnya akasztás miatt kiállították. Lehet ennél rémálomszerűbb a bemutatkozás? Később aztán feljavult a játéka, de újra megsérült. A vezetők türelme 2006 augusztusában fogyott el, amikor kölcsönadták a Middlesbrough-nak, amely aztán végleg meg is vette. Woodgate-nek három év alatt 14 meccs jutott a Real Madridban, a Marca 2007-es olvasói szavazása szerint ő volt a 21. század legrosszabb Real-igazolása.

Ítélet: Rettenetes kezdés után erőteljes visszaesés

11. RICARDO CARVALHO

A portugál a Chelsea-ből érkezve követte José Mourinhót Madridba. Jó ár-érték arányt jelez, hogy csak 6.7 millió fontot kellett fizetni érte. Jól játszott, de a második idényét tönkretették a sérülések, a harmadikat pedig főleg a padon töltötte, mielőtt ügynöke, Jorge Mendes Monacóba költöztette.

Ítélet: Olcsó, lojális, megbízható

8. DAVID BECKHAM

Nem is érkezhetett volna rosszabb pillanatban. A Manchester Unitedtől 24 millió fontért vásárolt angol sztár szimbolizálta azokat a megmagyarázhatatlan vezetői döntéseket, hogy a klub elküldte a kispadról Vicente del Bosquét, illetve a középpálya motorját, Claude Makélélét. Az első három madridi évében Beckham nem nyert semmit – igaz, ez a legkevésbé az ő hibája volt. 2007-ben aztán bajnoki címmel távozhatott, amihez szakmai megbecsülés és a közönség szeretete is társult.

Ítélet: Nem csak arra volt jó, hogy eladják a mezeket a nevével

Vajon kik kerültek fel a dobogóra?

A teljes összeállítás elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik