FFT: a nevét már jól ismerik Angliában is, ő Oblak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 16:23
null
Oblak akcióban (Fotó: AFP)
Az arca talán még nem ismerős, a neve valószínűleg már igen. Jan Oblak eddigi eredményei olyan elképesztőek, hogy azt hihetnénk, félreírták őket: az Atlético Madridnál az első 125 mérkőzésből 73-on egy gólt sem engedett be. Nem csoda, hogy a FourFourTwo mellett a legnagyobb klubok is felfigyeltek a szlovén óriásra.

Még maga Jan Oblak sem akarja elhinni a számokat, amikor rákérdezünk. „Ez nem lehet igaz” – mondja nevetve. Nemrég érte el a századik hibátlan mérkőzését az Atlético Madriddal: ez volt a 178. mérkőzése a csapattal. „Én nem számoltam – mondja. – De jó hallani. Ezek nem mindennapi statisztikák.”

Nem csoda, hogy az elmúlt idényben elismerést elismerésre halmozott. Nemrég tért vissza Barcelonából, ahol immár harmadjára vehette át a Zamora-díjat, amit a spanyol bajnokság legjobb kapusa kap. Szerinte vajon ő a legjobb?

„Erre nem tudok válaszolni. Nem én döntöm el. De a célom az, hogy a legjobb legyek.” Azóta ezért edz. Ugye, anno naponta hatvan kilométert tekert a tréning miatt, amióta beállt az apja kapuja mögé ellesni a mozdulatait. Akkoriban még nevettek rajta. Nem is tudták, hogy ez volt az első lépése a csúcsra vezető úton.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik