El Clásico: „Ahol a Realnak van egy Puskása, ott a Barcának egy Kubalája”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 16:31
Kubala László is bekerült abba az álomcsapatba, amelyet Alfie Potts Harmer, egy független brit újságíró állított össze a Barcelona labdarúgóiból.

„Mi lenne az álomcsapattal az 1950-es évek nagyszerű magyarja nélkül? – teszi fel a kérdést a szakíró. – Ahol a Real Madridnak van egy Puskás Ference, ott a Barcelonának van egy Kubala Lászlója. A páros talán kevésbé ismert tagjáról van szó, ám Kubala is legalább olyan sikeres volt.” „Mi lenne az álomcsapattal az 1950-es évek nagyszerű magyarja nélkül? – teszi fel a kérdést a szakíró. – Ahol a Real Madridnak van egy Puskás Ference, ott a Barcelonának van egy Kubala Lászlója. A páros talán kevésbé ismert tagjáról van szó, ám Kubala is legalább olyan sikeres volt.”

Kubala László 1951 és 1961 között volt a Barcelona játékosa, melyben ezen időszak alatt összesen 186 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 131 gólt szerzett.

Potts Harmer Kubala László mellett olyan klasszisok mellett tette le a voksát, mint a jelenleg is a klubnál futballozó Lionel Messi és Andrés Iniesta, de ott van a tizenegyben például Ronald Koeman, Ronaldinho és Johan Cruyff is.

A Barcelona álomcsapata az író szerint így néz ki:

Antoni Ramallets – Carles Puyol, Ronald Koeman, Joan Segarra – Xavi, Andrés Iniesta, Michael Laudrup, Ronaldinho, Johan Cruyff – Lionel Messi, Kubala László.

A következő el Clásico szombaton 13 órakor kezdődik Madridban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik