El Clásico: a szövetség dicséri a bírót, nem érti a kritikákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.25. 18:28
null
Sergio Ramos már a kiállítása pillanatában kritikus hangot ütött meg (Fotó: Reuters)
A spanyol sportlap, az AS értesülése szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség játékvezető-küldést végző bizottságának tagjai telefonon gratuláltak Alberto Undiano Mallencónak a vasárnapi Real Madrid–Barcelona rangadón (3–4) nyújtott teljesítményéért.

 

A korábbi játékvezetők, Evaristo Puentes Leira és Antonio Jesús López Nieto, valamint a játékvezető-bizottság elnöke, Victoriano Sánchez Arminio által alkotott testület ritkán cselekszik így, most azonban a médiában megjelent súlyos kritikák, különösen a két meghatározó madridi labdarúgó, Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos reakciója láttán szükségesnek érezte a kiállást a pamplonai bíró mellett.

A testület szerint egyedül a Real tizenegyesének megítélése róható fel az egyébként hibátlanul ténykedő Undiano Mallencónak – Cristiano Ronaldóval szemben centiméterekkel a tizenhatoson kívül szabálytalankodtak, és ez a helyszínen nehezen volt pontosan érzékelhető –, de mint utóbb kiderült, ez a hiba döntően nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Mint ismert, a minapi el Clásicón a 2–2-es első félidőt követően három büntető értékesítésével alakult ki a 4–3-as végeredmény a Barcelona javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik