Edzősors: Guti nem akar többé Guti lenni – ezt kérte az újságíróktól

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 13:53
null
Guti edzőként már nem akar Guti lenni (Fotó: AFP)
Jól indult Guti edzői karrierje Spanyolországban: a Real Madrid korábbi futballistája az első öt mérkőzése közül hármat megnyert, kétszer pedig döntetlent játszott a feljutásért harcoló UD Almeríával. Szombaton a 12. helyen álló Mirandést fogadja az együttes, a spanyol szakember pedig különleges kérdéssel zárta le a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját, majd 25 év „gutizás” után azt szeretné, ha a jövőben teljes nevén emlegetnék, azaz José María Gutiérrezként.


„Csak még egy dolog
– nyújtotta kicsit hosszabbra sajtótájékoztatóját a Real-játékosként öt bajnoki címet, négy Király-kupát és három Bajnokok Ligáját nyerő 43 esztendős tréner – Jobban szeretném, ha José María Gutiérreznek hívnának és nem Gutinak, mert akármerre megyek, mindig azt hallom, »Guti így, Guti úgy«, holott a nevem José María Gutiérrez, rendben?”

Az ötszörös spanyol bajnok és háromszoros Bajnokok Ligája-győztes középpályás 2011 őszén, a Besiktasból vonult vissza. Nyárig edzőként is a török óriásnál szerepelt, Senol Günes, majd Abdullah Avci vezetőedző segítője volt. Guti, avagy José María Gutiérrez emellett a Real Madrid utánpótlásában 2013 és 2018 között edzette nevelőegyesülete korosztályos csapatait.

José María Gutiérrez az éllovas Cádiz mögött tízpontos lemaradásban a második helyen álló csapatot vett át november elején – azóta a két csapat közti különbség hét pontra olvadt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik