Celta: csatár lett a kapusból, balhé az átigazolás miatt

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 10:43
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo kapott egy mentőövet a liga vezetőségétől egy extra igazolás formájában. Amit érdekesen használt fel a klub…

Sergio Álvarez, az egész pályafutását a Celtában töltő spanyol kapus nemrég súlyos sérülést szenvedett, így a Football Espana beszámolója szerint a liga engedélyezte, hogy a kiesés elől menekülő klub igazolhasson egy játékost az átigazolási időszakon kívül. a liga engedélyezte, hogy a kiesés elől menekülő klub igazolhasson egy játékost az átigazolási időszakon kívül.

Hasonló körülmények közt szerezte meg például az FC Barcelona a Leganéstől Martin Braithwaite-et.

A logikus lépés ezután az lett volna, ha a Celta él a lehetőséggel, és gyorsan szerződtet egy egészséges kapust.

Ez azonban nem történt meg.

A megsérülő kapus helyére jött egy 33 éves csatár: Nolito (Fotó: AFP)
A megsérülő kapus helyére jött egy 33 éves csatár: Nolito (Fotó: AFP)

A csapat ehelyett ugyanis arra használta fel az extra igazolást, hogy szerződtessék a korábban a Manchester Cityben is futballozó, legutóbb a Sevillát erősítő Nolitót.

A hivatalos bejelentés már meg is történt, ami megosztotta a szurkolókat. Egyesek szerint semmilyen szabály nincs arra, hogy csak a hiányposztra igazolhatnak ezzel az extra transzferrel, mások szerint ettől még nem volt épp fair, hogy a megsérülő kapus helyére támadót hozott a Celta.

Az biztos, hogy a Braithwaite-balhé és a mostani eset után a liga előbb-utóbb tárgyalni fog ennek a különleges átigazolási szabálynak a részleteiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik