Nemzetisport.hu 2010.01.24 23:04 Frissítve: 2015.03.06 02:06

C. Ronaldo duplázott, orrba vágott, kiállt

Cristiano Ronaldo duplájával sima, 2–0-s győzelmet aratott a Real Madrid a Málaga ellen a Primera División 19. fordulójában – viszont várhatja a fegyelmi bizottság döntését, mivel a portugál klasszist ütésért kiállították. Győzelmével a Real öt ponttal áll a listavezető Barcelona mögött.

Cristiano Ronaldo minden szempontból főszereplő volt a Málaga ellen (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo minden szempontból főszereplő volt a Málaga ellen (Fotó: Reuters)

A Real Madrid remek mérleggel várta a Málaga elleni meccset, hiszen sorozatban kilenc meccset nyert meg hazai pályán. Az andalúzok ellenben kellemes vendégek, mivel még egyetlen győzelmet sem arattak saját pályájuktól távol.

A vendégcsapat ennek ellenére jól kezdett, a nyolcadik percben Duda lövését csak a kapufa mentette. A Real nem játszott jól, az első félórában nem igazán volt komoly helyzete.

A 36. percben azonban megtört a jég, a fővárosiaknak addig nem igazán jött be az összjáték, ám most szépen végigvittek egy támadást: Benzema tette ki a labdát Kakának, aki beadott, az érkező Cristiano Ronaldo pedig góllal fejezte be az akciót – ez volt az első találata a 2010-es évben.

Ha egy üzlet beindul: három perc múlva újra Ronaldo neve került fel a góllövők közé, a portugál klasszis Guti passza után mattolta távolról Munuát. A Málaga levonta a megfelelő következtetéseket (itt nem nagyon osztottak nekik lapot), a Real meg nem feltétlenül akart rohamozni – Ramos így is megzörgette a hálót, igaz, lesről tette ezt.

CRISTIANO RONALDO GÓLJAI...

1–0, Cristiano Ronaldo

 

 

 

 

2–0, Cristiano Ronaldo

 

 

 

A vendégek Gamez révén hagytak ki egy helyzetet, de különösebben nem tűntek veszélyesnek – aztán három percen belül előbb lejött Guti, majd piros lappal kiszállt Ronaldo. A portugál Mtiligával küzdött, majd visszacsapott a kezével – pontosan, mert ellenfele vérző orral esett össze. TKO helyett jött a kiállítás, így kapott egy esélyt a Málaga, a fegyelmezetlen támadó meg várhatja a fegyelmi bizottság döntését.

 ...ÉS KÖNYÖKLÉSE
 

A vendégek nem tudtak élni az emberelőnnyel (igazság szerint esélyük sem volt) – a Real könnyen szerezte meg a három pontot, ellenben a kiállítást követő eltiltás miatt elveszti Ronaldót – erre azért nem volt szüksége a királyiaknak. Mint a meccs után kiderült, eltört Mtiliga orra (legalábbis a Málaga elnöke, Fernando Sanz ezt állította), így a portugál sztár könnyen lehet, hogy hosszabb eltiltásra számíthat.

PRIMERA DIVISIÓN
19. FORDULÓ
Real Madrid–Málaga 2–0 (C. Ronaldo 36., 39.)

 

2019.05.26 21:41:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2019.05.25 20:42:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „denevérek” kiváló kontrajátékkal és szívós védekezéssel lepték meg és múlták felül a katalánokat.

2019.05.19 15:43:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Eibar elleni 2–2-es döntetlennel ért véget a La Liga 2018–2019-es idénye a Barcelonának.

2019.05.19 11:05:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Zinédine Zidane csapata először kapott ki hazai pályán a francia második kinevezése óta.

2019.05.12 14:50:10

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A BL-indulásra hajtó Getafénak volt esélye a pontszerzésre, de Vidal és egy öngól a vesztét okozta.