C. Ronaldo: A futballban nincs jelen a dopping

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 19:12
null
Ronaldo tegnap a portugál válogatottban lépett pályára, és gólt lőtt Ecuadornak (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid futballistája szerint a labdarúgók nem doppingolnak. Nem is érné meg, hiszen ez olyan összetett sportág, amelyben teljesen felesleges tiltott szerekkel élni. A Real Sociedad elnöke néhány nappal ezelőtt azt állította, hogy elődjei pénzt különítettek el olyan gyógyszerek vásárlására, amelyek akkor a doppinglistán voltak.

„Nagyon kényes kérdés, de nem hiszem, hogy a futballban jelen van a dopping. Nagyon összetett sport, és nincs szükség arra, hogy doppingszerekkel fokozd a teljesítményedet. Persze azt nem garantálhatom, hogy senki sem próbálta még” – mondta Cristiano Ronaldo az Asnak.



A Real Madrid klasszisa hisz benne, hogy ez a sportág tiszta, annak ellenére, hogy más sportágakban egyre gyakrabban kerülnek elő doppingesetek.

„Hogy tiszta sport-e a labdarúgás? Igen, százszázalékosan, nem hiszem, hogy ez a probléma létezik a labdarúgásban” – tette hozzá.

Ronaldót azután kérdezte a spanyol lap, hogy Inaki Badiola, a Real Sociedad elnöke néhány nappal ezelőtt azt állította, hogy 2001 és 2007 között a csapat játékosai nem megengedett teljesítménynövelő szereket használtak.

„2008-ban, kinevezésem utána az elnökség arról tájékoztatott, hogy az előző hat vagy még több szezonban pénzt különítettek el különféle gyógyszerek megvásárlására. Olyan szerekre, amelyet akkor doppingszerként kategorizáltak” – mondta Bidola.

A korábbi sportvezető elmondta, hogy bizonyítékai is vannak, két fájl is rögzítette ezeket a vásárlásokat, és egy e-mailt is kapott, amelyben pénzt kérnek az említett szerekért. Ez utóbbit állítása szerint visszautasította.

Jose Luis Astiazaran, a Sociedad 2001-től 2005-ig regnáló elnöke közleményben tagadta a Bidola által felhozott vádakat.

SZAVAZÁS

Ön szerint doppingolnak a futballisták?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik