Barcelona: Vermaelen öt évre érkezik az Arsenaltól - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 19:54
null
Vermaelen Fernand Goyvaerts után a második belga játékos a Barcelona történelmében (Fotó: fcbarcelona.com)
A Barcelona hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződteti az Arsenal belga válogatott védőjét, Thomas Vermaelent. A játékos öt évre ír alá a katalánokhoz.

„A Barcelona és az Arsenal megegyezett a belga Thomas Vermaelen klubváltásáról. A katalánokhoz szerződik, öt évre ír alá. Hat szezont töltött az Arsenalnál, de az Ajaxnál kezdte profi pályafutását, egy évig a Walwijkban is szerepelt kölcsönben" – olvasható a Barcelona honlapján.

A honlap kiemeli, hogy Vermaelen igazi vezér, az Ajaxnál és az Arsenalnál is csapatkapitány volt. Kiváló fizikai felépítésű, emellett jól bánik a labdával. Mindemellett remekül olvassa a játékot.

Vermaelen bejelentése nem váratlan, tegnap a BBC gyakorlatilag kész tényként közölte a klubváltást. A belga ma meg is érkezett Barcelonába, ahol átesett az orvosi vizsgálatokon. Már csak egy kis papírmunka van hátra, és hivatalosan is aláírja a szerződését.

Ezalatt az Arsenal is bejelentette a védő távozását, megköszönve neki a klubért tett fáradozásokat – a belga játékos 150 meccset játszott a londoniaknál, 16-szor volt eredményes. Vermaelen a több játéklehetőség reményében igazo a Barcelonába. Wenger ugyanis egyértelműen a Per Mertesacker, Laurent Koscielny középhátvédpárost favorizálja.

Vermaelen árát nem hozták nyilvánosságra a klubok: a BBC arról ír, hogy a Barcelona 15 millió font (18.83 millió euró) körüli összegért szerződteti őt. Más források ezen felüli összegeket is megjelölnek, annak függvényében, hogy a Barcelona a következő években hogy szerepel a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik