T. I. 2019.09.20 12:26 Frissítve: 2019.09.20 13:39

Barcelona: új e-mailek kerültek elő a Griezmann-ügyben – sajtóhír

Az El Mundo Deportivo állítja, újabb bizonyítékokhoz kapott hozzáférést, ezek szerint az FC Barcelona már márciusban felvette a kapcsolatot Antoine Griezmann-nal és menedzsmentjével, hogy az átigazolásáról egyeztessenek, holott ehhez az Atlético Madrid nem adott engedélyt. Mint beszámoltunk róla, az egészen meghökkentőnek tűnő 300 eurós pénzbírságtól egészen a Camp Nou bezárásáig büntethetik a katalánokat, ha a spanyol szövetségnél úgy találják, szabálytalanok voltak.

Antoine Griezmann miatt kerülhet bajba a Barcelona (Fotó: AFP)


A spanyol lap beszámolója szerint a most hozzájuk jutott levelezés Griezmann bónuszairól szól, a francia támadó többek között 14 millió eurót kért aláírási pénzként, de menedzsmentjének és hozzátartozóinak is jutott pénz a megállapodás részeként. A levelezés 2019 márciusából való, amikor az Atlético Madrid korábbi álláspontja szerint az FC Barcelona még nem vehette volna fel a kapcsolatot Griezmann-nal.

Bár augusztus közepén arról lehetett olvasni, az Atlético Madrid visszavonta panaszát, amit amiatt nyújtott be, mert véleménye szerint az FC Barcelona vezetősége a szabályokkal ellentétesen, a madridi klub hozzájárulása nélkül kezdett tárgyalásba Griezmann-nal.

Igaz, az El Mundo akkor is hozzátette, ha az Atléti le is tesz az elszámoltatásról, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalból befejezheti a vizsgálatot. A lap akkor azt írta, a jelenlegi szabályozások mellett kevés esély mutatkozik arra, hogy szankcionálják az esetet.

Jelen állás szerint sem igazán lehet: a madridiak által a nyáron kért, a szerződés érvényességének megszüntetése nem opció, ezzel szemben a kiírás paragrafusait böngészve valahogy kisült egy 300 eurós bírságtétel.

Mivel az RFEF-nél is érzik, hogy ez az összeg a modern futball világában nevetséges büntetés lenne, zéró visszatartó erővel a jövőbeli hasonló esetek elkerülésére, ezért a vizsgálatot folytató Juantxo Landaberea azt javasolta, a sportszerűtlenséget sújtsák egymeccses zárt kapus büntetéssel. Most ezt az alternatívát mérlegeli a szövetség versenybizottsága.

A Barcelona 120 millió euróért cserébe szerezte meg Griezmannt, akinek a szerződésében szerepelt egy kitétel, mely szerint július 1-jével csökken ennyire az ára. Ha valaki korábban akart volna megállapodni vele, akkor 200 milliót kellett volna „kicsengetnie”…

2020.03.29 14:24:18

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már 15 évesen a felnőttekkel edzett, Arteta és Iniesta is amondó, a legnagyobb tehetség volt köztük.

2020.03.21 10:41:11

Spanyol labdarúgás HUBER TAMÁS

Negyvenéves lett a brazilok klasszisa, aki pályafutása során mindent megnyert, amit csak egy labdarúgó nyerhet.

2020.03.18 20:04:01

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A szlovén városkából induló kapusnak jólesik a dicséret, de egy BL-győzelemért minden egyéni elismerését odaadná. Portré.

2020.03.08 16:50:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment Sevillában a győzelmi kényszerben lévő madridiaknak, a Barcelona nagy örömére.

2020.03.07 18:09:19

Spanyol labdarúgás H. D.

Quique Setién csapata sokáig szenvedett, de egy tizenegyesből szerzett góllal nyert.