Barcelona: Tegnap még tehenek között sétáltam – Setién

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 16:33
null
Setién mindent meg szeretne nyerni a Barcával (Fotó: fcbarcelona.com)
Az FC Barcelona kedd délután hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bemutatta új vezetőedzőjét, Quique Setiént. Az Ernesto Valverde utódjának kinevezett szakember mindig is csodálta a katalánok játékát, már csak ezért is fogadta izgatottan a feladatot.

 

A 61 éves szakember elismerte, hogy alaposan meglepte a katalánok megkereséses, ugyanakkor örömmel vállalta a kihívást.

QUIQUE SETIÉN…

…a saját játékfilozófiáról
„Biztosíthatok mindenkit, hogy a csapatom jól fog futballozni. Megmutattam már ezt a korábbi együtteseimnél, itt sem lesz másként.”

a La Masiáról
„A Barcának rendkívüli akadémiája van, keresem a feltörekvő tehetségeket. Meg fogják kapni a bizonyítási lehetőséget az első csapatban.”

a jelenlegi keretről
„A tehetség megvan. Őszinte és egyenes ember vagyok, rengeteget fogunk dolgozni.”

Ernesto Valverdéről
„Nagyra értékelem az itt elvégzett munkáját, úgy távozott, hogy a Barcelona vezeti a bajnokságot. Szeretnék köszönetet mondani neki, a munkájából sok dolgot tudunk hasznosítani.”

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget Josep Maria Bartomeu elnöknek, Éric Abidalnak, valamint Ramón Planesnek. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy itt lehetek. Rendkívül érzelmes ember vagyok, a mai nap különleges a számomra. Tegnap még tehenek között sétáltam a falumban, ma pedig a világ legjobbjait edzhetem” – kezdte Setién, aki 2022 nyaráig írt alá.

A legutóbb a Real Betisnél dolgozó tréner különösen izgatott amiatt, hogy együtt dolgozhat Lionel Messivel.

„Az elmúlt évek során élvezettel néztem a Barcelona játékát. Még mindig nem vagyok teljesen tudatában annak, hogy a világ legjobb futballistájának lehetek az edzője. Egy dolog a csodálat, s más, hogy mindenkinek a pozíciójának megfelelően kell cselekednie.”

Setién már túl is van az első edzésén, és rögtön meghívta a „nagyokhoz” Riqui Puigot, akit az egyik legígéretesebb játékosként tartanak számon Katalóniában.

„Beszéltem a fiúkkal, megvolt az első közös találkozó. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon gyorsan megértjük egymást, sok dolgot tudnak már azok közül, amit kérni szeretnék tőlük. Ennél a klubnál igencsak magasan van a léc, folyamatosan nagyok az elvárások, és ezeknek meg kell felelni. Biztosnak kell lennünk abban, hogy ezt a játékosok is megértik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik