Barcelona: Rosell a feketepiacon szerzett májat Abidalnak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 12:37
Újabb súlyos vádak fogalmazódtak meg Sandro Rosell, a Barcelona korábbi elnöke ellen: a pénzmosás miatt bíróság elé álló korábbi sportvezetőt azzal vádolják, hogy a feketepiacon szerzett májat Éric Abidalnak, a klub korábbi játékosának, jelenlegi sportigazgatójának.

Az El Confidencial tényfeltáró riportja szerint a 20 millió eurós pénzmosással gyanúsított Rosellről bizonyítható, hogy 2012 tavaszán a feketepiacon próbált meg májat szerezni a rákkal küzdő Abidalnak.

Sandro Rosell (jobbról a 3.) minden követ megmozgatott Éric Abidal gyógyulásáért – most emiatt is bajba kerülhet (Fotó: AFP)
Sandro Rosell (jobbról a 3.) minden követ megmozgatott Éric Abidal gyógyulásáért – most emiatt is bajba kerülhet (Fotó: AFP)

A spanyol hatóságok és nemzeti rendőrség négy üzenetet is talált Roselltől, amely bizonyítja, hogy felvette a kapcsolatot a feketepiaccal – ezeket az üzeneteket a lap mellékelte is a cikkében. Ez azt jelenti, hogy szervkereskedelemmel is meggyanúsítható a pénzmosás mellett.

 


A hivatalos verzió szerint Abidal unokatestvére, Gérard volt a donorja, de az El Confidencial szerint az sem biztos, hogy létezik az unokatestvér, hanem valóban a feketepiacról van a máj, és az egész csak fedősztori volt.

A Barcelona szóvivője szerdán a Sport napilap megkeresésére kategorikusan cáfolta, hogy Abidal kezelése vagy transzplantációja során bármi is törvényellenesen történt volna. Abidalt felmentette mindenféle vádaskodás alól, és jelezte, az El Confidencial cikkének alapos áttanulmányozását követően hosszabb közleményt ad ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik