Barcelona: Tito Vilanova távozik posztjáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 18:15
null
Vilanova elköszön a Barcelonától (Fotó: Action Images)
A Barcelona labdarúgócsapatának elnöke, Sandro Rosell rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az együttes vezetőedzője, Tito Vilanova a jövőben csak a betegségéből való felépülésre szeretne koncentrálni, így távozik a klub vezetőedzői posztjáról.

A Barcelona elnöke, Sandro Rosell rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az együttes vezetőedzője, Tito Vilanova távozik a klubtól. Az eseményen – amely nem tartott tovább öt percnél – részt vett Andoni Zubizarreta sportigazgató, valamint az első keret összes, jelenleg Barcelonában tartózkodó játékosa is.

A szakember egészségi okokra hivatkozva távozik, minden erejével a betegsége elleni harcra szeretne koncentrálni.

„Nagy csapás ez a klub számára, de már sok nagy csapást túléltünk – kezdte Sandro Rosell. – Vilanova a jövőben minden erejével a felépülésére szeretne koncentrálni, így a továbbiakban nem lesz képes arra, hogy ellássa a Barcelona vezetőedzői posztjával kapcsolatos feladatokat. A Lechia Gdansk elleni, szombati felkészülési mérkőzésünket már lemondtuk, az új vezetőedzőt terveink szerint a jövő hét elején jelentjük be."

Ami biztos, hogy Vilanova – aki azok után döntött a távozás mellett, hogy kézhez kapta a legutóbbi kontrollvizsgálat eredményét – utódja nem másodedzői közül fog kikerülni, „külsős” lesz az új szakember.

Vilanova fültőmirigyében először 2011 őszén diagnosztizáltak rákos daganatot, amelyet egy műtét során sikeresen eltávolítottak az orvosok. 2012 decemberében azonban kiújult a spanyol szakember betegsége, amely után újabb műtét, majd kemoterápiás kezelés várt a trénerre.

A szakember a mielőbbi gyógyulása érdekében hónapokon keresztül New Yorkban kezeltette magát, addig ideiglenesen másodedzője, Jordi Roura vette át a katalánok irányítását.

Vilanova az indoklás szerint a továbbiakban nem tud minden erejével a munkájára koncentrálni, energiáját pedig inkább – érthető módon – arra fordítja, hogy teljesen felépüljön betegségéből.

A 44 esztendős szakember egy évig irányított a Barcelonát, amely vezetésével a 2012–2013-as szezonban megnyerte a spanyol bajnokságot.

Jelen pillanatban másodlagos – de mégiscsak szót érdemel –, hogy miután a katalánok lemondták a holnapi, lengyelországi túrát, szezonbéli első előkészületi találkozójukat július 24-én, jövő héten szerdán a Pep Guardiola vezette Bayern München ellen játsszák.

A sajtótájékoztatót Sandro Rosell elnök tartotta, de helyet foglalt mellette Andoni Zubizarreta sportigazgató (Fotó: Reuters)
A sajtótájékoztatót Sandro Rosell elnök tartotta, de helyet foglalt mellette Andoni Zubizarreta sportigazgató (Fotó: Reuters)
Jordi Roura, Carles Puyol és Lionel Messi az első sorból hallgatták a bejelentést (Fotó: Reuters)
Jordi Roura, Carles Puyol és Lionel Messi az első sorból hallgatták a bejelentést (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik