Barcelona: Messi elképesztő mennyiségű aláírási pénzt kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.01. 14:19
null
Sokan egy (?) életre megélnének abból a pénzből, amit Lionel Messi az új szerződés aláírásáért kapott (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának szurkolói múlt szombaton megkönnyebbülhettek: Lionel Messi 2021-ig meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését. Az ötszörös aranylabdás argentin klasszis az új megállapodás aláírásáért 50 millió eurót (15.7 milliárd forintot) kapott.

 

A Forbes számításai szerint Messi eddig 445 millió eurót (139.8 milliárd forint) keresett profi pályafutása során, ez az összeg 2021-ig 735 millióra (230 milliárd forint) emelkedhet. Ha a mostani idényben klubjától megkapja a maximális bónuszt – ami vélhetően a csapat teljesítményének függvénye –, akkor az Adidastól és a napszemüveg gyártásával foglalkozó Hawkerstől érkező 25 millió euróval kiegészülve Messi csaknem 110 millió eurós bevételre tehetne szert, amivel megelőzné Cristiano Ronaldót (78), és a világ legjobban fizetett labdarúgójává válna, sőt az összes sportág képviselőjét tekintve is feljönne az első háromba Floyd Mayweather (168) és Conor McGregor (88) közé.

Messi szerződéshosszabbításával járó fizetésemeléséhez hozzájárult, hogy a Paris Saint-Germain a nyáron 222 millió euróért megvásárolta Neymart, akinek a távozásával a katalán klubnál jelentős mennyiségű pénzösszeg szabadult fel, aminek egy részét a vezetők átcsoportosíthatták az argentin futballista bérezésére.

Ahogy arról a bevezetőben szó esett, Messi 50 millió euró (15.7 milliárd forint) aláírási pénzt kapott, az új szerződése értelmében pedig hetente 561 ezer eurót (176 millió forintot) keres.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik