T. I. 2019.08.17 10:21 Frissítve: 2019.08.17 11:41

Barcelona: Piqué elemet cserélne, Griezmann kreatívabb lenne

Mint beszámoltunk róla, 2008 óta először kezdett vereséggel egy idényt az FC Barcelona. Ernesto Valverde együttese az Athletic Bilbao otthonában kapott ki 1–0-ra. A találkozót követően a spanyol sajtó a Barca játékosait faggatta a vereség okairól, akik két dologban egyetértettek: a jövőben jobban kell koncentrálniuk és a péntekinél sokkal de sokkal jobban is tudnak játszani.

Gerard Piqué (balra) bosszús, de nem aggódik a bilbaói vereség után (Fotó: AFP)

 

„Jobb most egy vereség, mint egy szoros idény hajrájában – próbált pozitív lenni Gerard Piqué a Bilbaóban elszenvedett 1–0-s vereség után. – Bilbaóban sosem könnyű. Az Athletic próbált beszorítani minket. Ha nem vagy topformában, az ellenfél kihasználja azt. Ez történt most is. Ki kell cserélnünk az elemeinket. Hosszú előszezon után vagyunk, van néhány új játékosunk, úgyhogy kell még némi idő. Legközelebb jobbak leszünk” – mondta a Marcának.

„Ez a vereség még jót is tehet nekünk – vette át a szót Sergi Roberto.Idén is bajnokok akarunk lenni, ez nem is lehet kérdés. Ez a meccs egy figyelmeztetés, hogy még koncentráltabban, még lendületesebben kell játszanunk, ha el akarjuk érni a céljainkat.”

„Az iram rendben volt – idézte a Marca Jordi Albát. De néhány játékszituációban nem koncentráltunk eléggé és nem volt meg a kellő ötlet sem. Az idény még csak most kezdődött. Leszünk még ennél jobbak is. Sokat tudunk fejlődni” – tekintett bizakodóan előre a bekk.

Albát a Bayernhez kölcsönben távozó Coutinhóról és a PSG-től a pletykák szerint hamarosan visszatérő Neymarról is kérdezték.

„Coutinho nagyszerű futballista. Az egyik legnagyobb tehetség a világon. Remélem, hogy minden jól alakul számára. Hogy Neymar ezek után valóban visszatér-e? Ez a kérdés egyre fárasztóbb… Az átigazolási időszak végén kiderül. Ha jön, nagyszerű, de ha nem, akkor is remek csapatunk van. Ez a klub vezetőségén múlik. Mi csak kivárhatunk, főleg, hogy minden nap más és más csapattal hozzák szóba” – felelt Jordi Alba.A sérült Lionel Messi hiányában a nyáron az Atlético Madridtól igazolt Antoine Griezmann kreativitása segíthetett volna a Barcelonának a San Mamésben, ám a spanyol sajtó szerint a francia is elmaradt az elvárható teljesítménytől.

„Bosszantó, de legalább van még időnk. Hosszú a szezon, és a következő meccsig is tudunk még fejlődni. Keményen kell dolgoznunk, mert csak így tudunk előrébb lépni. Abban voltunk ma a leggyengébbek, ami a legfontosabb lenne a futballban. Az utolsó passzoknál, beadásoknál jöttek a pontatlanságok” – summázta első barcelonai bajnokiját Griezmann, akit Luis Suárez sérüléséről is kérdeztek. „Meglátjuk, mi a helyzet vele, hátha tud majd játszani a Real Betis ellen” – tette hozzá a francia.

2019.09.16 16:43:14

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Ha nincs Suárez és Dembélé sérülése, lehet, hogy az U19-es csapatnál marad, most viszont hétről hétre rekordokat dönt Barcelonában.

2019.09.14 12:02:20

Spanyol labdarúgás T. D.

A Valencia ellenállása a fordulás után tört meg • Frenkie de Jong megszerezte első gólját.

2019.09.14 12:55:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekül harcolt a Levante, amelyben két Real-nevelés is betalált, kellett a madridi sikerhez egy Courtois-bravúr is.

2019.09.12 11:45:36

Spanyol labdarúgás R. B.

A Barca zsenije szeretne újra együtt futballozni Neymarral. Sokáig akar Barcelonában maradni, de trófeákat akar nyerni.

2019.09.09 23:23:28

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szenzációból és hírversenyből élők méltóságteljes visszafogottságának tükrében még gyomorforgatóbb, ami a Xana Enrique eltávozása utáni első spanyol válogatott mérkőzés, a bukaresti román–spanyol Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően történt.