Barcelona: Piqué elemet cserélne, Griezmann kreatívabb lenne

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 10:21
null
Gerard Piqué (balra) bosszús, de nem aggódik a bilbaói vereség után (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, 2008 óta először kezdett vereséggel egy idényt az FC Barcelona. Ernesto Valverde együttese az Athletic Bilbao otthonában kapott ki 1–0-ra. A találkozót követően a spanyol sajtó a Barca játékosait faggatta a vereség okairól, akik két dologban egyetértettek: a jövőben jobban kell koncentrálniuk és a péntekinél sokkal de sokkal jobban is tudnak játszani.

„Jobb most egy vereség, mint egy szoros idény hajrájában – próbált pozitív lenni Gerard Piqué a Bilbaóban elszenvedett 1–0-s vereség után. – Bilbaóban sosem könnyű. Az Athletic próbált beszorítani minket. Ha nem vagy topformában, az ellenfél kihasználja azt. Ez történt most is. Ki kell cserélnünk az elemeinket. Hosszú előszezon után vagyunk, van néhány új játékosunk, úgyhogy kell még némi idő. Legközelebb jobbak leszünk” – mondta a Marcának.

„Ez a vereség még jót is tehet nekünk – vette át a szót Sergi Roberto.Idén is bajnokok akarunk lenni, ez nem is lehet kérdés. Ez a meccs egy figyelmeztetés, hogy még koncentráltabban, még lendületesebben kell játszanunk, ha el akarjuk érni a céljainkat.”

„Az iram rendben volt – idézte a Marca Jordi Albát. De néhány játékszituációban nem koncentráltunk eléggé és nem volt meg a kellő ötlet sem. Az idény még csak most kezdődött. Leszünk még ennél jobbak is. Sokat tudunk fejlődni” – tekintett bizakodóan előre a bekk.

Albát a Bayernhez kölcsönben távozó Coutinhóról és a PSG-től a pletykák szerint hamarosan visszatérő Neymarról is kérdezték.

„Coutinho nagyszerű futballista. Az egyik legnagyobb tehetség a világon. Remélem, hogy minden jól alakul számára. Hogy Neymar ezek után valóban visszatér-e? Ez a kérdés egyre fárasztóbb… Az átigazolási időszak végén kiderül. Ha jön, nagyszerű, de ha nem, akkor is remek csapatunk van. Ez a klub vezetőségén múlik. Mi csak kivárhatunk, főleg, hogy minden nap más és más csapattal hozzák szóba” – felelt Jordi Alba.



A sérült Lionel Messi hiányában a nyáron az Atlético Madridtól igazolt Antoine Griezmann kreativitása segíthetett volna a Barcelonának a San Mamésben, ám a spanyol sajtó szerint a francia is elmaradt az elvárható teljesítménytől.

„Bosszantó, de legalább van még időnk. Hosszú a szezon, és a következő meccsig is tudunk még fejlődni. Keményen kell dolgoznunk, mert csak így tudunk előrébb lépni. Abban voltunk ma a leggyengébbek, ami a legfontosabb lenne a futballban. Az utolsó passzoknál, beadásoknál jöttek a pontatlanságok” – summázta első barcelonai bajnokiját Griezmann, akit Luis Suárez sérüléséről is kérdeztek. „Meglátjuk, mi a helyzet vele, hátha tud majd játszani a Real Betis ellen” – tette hozzá a francia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik