Barcelona: így segített Henry a szenvedő csapattárson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 18:56
null
Hleb sosem talált magára Barcelonában, Henry segítsége ellenére sem – itt éppen a Stuttgart kölcsönjátékosa a fehérorosz, akit balról Pedro Rodríguez és Dani Alves is üldöz francia barátja mellett (Fotó: AFP, archív)
A The Telegraph interjút készített a közelmúlt talán legismertebb fehérorosz futballistájával, Alekszandr Hlebbel. Leginkább az Arsenalból emlékezhetünk rá, ahol 2005 és 2008 között játszott, ezt követően viszont Barcelonába vezetett az útja. Londonban és a katalán fővárosban is csapattársa volt a korábbi kiváló francia csatár, a Monaco jelenlegi vezetőedzője, Thierry Henry, akiről kiderült, nemcsak játékosként, hanem emberként, barátként is lehet rá számítani.

 

A BATE Boriszovhoz pályafutása során ötödször (!) érkező Hleb barcelonai nehézségeiről beszélt – Henry sokat segített neki a beilleszkedésnél, még szállást is biztosított számára.

„Eleget laktál már szállodában, gyere, lakj nálam” – mondta Henry fehérorosz csapattársának.

„Szabadnapokon átjött néhány barát, így könnyebben beilleszkedtem. Ott éltem néhány hónapig. Megnéztük az Arsenal meccseit és mindent megbeszéltünk. Sokat segített nekem” – mesélt a franciáról Hleb, aki azt is elmondta, az Arsenalnál töltött időszaka volt pályafutása legjobb élménye, és „nehéz megmondani”, miért hagyta el az észak-londoniakat a katalánok kedvéért.

Hleb sosem futott be igazán Barcelonában – hivatalosan négy évig tartozott a gránátvörös-kékekhez, de gyenge formája, illetve a sorozatos kölcsönadások miatt mindössze 19 meccsen lépett pályára.

Már Londonban is jól kijöttek egymással (Fotó: AFP)
Már Londonban is jól kijöttek egymással (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik