Barcelona: Én 60-0-s sikerre fogadtam volna a Real ellen - Guardiola

Vágólapra másolva!
2011.04.01. 18:15
Josep Guardiola, a spanyol labdarúgó-bajnokságban listavezető Barcelona vezetőedzője igyekezett tompítani az indulatokat, amelyeket Sandro Rosell, a katalán klub elnöke keltett ama kijelentésével, hogy a Barca 5–0-ra győz a Real Madrid elleni áprilisi Király-kupa-döntőben.

Guardiola azzal magyarázta Rosell minapi kijelentését, hogy az egy társasági eseményen hangzott el, és az ott megtett fogadások esetleges bevétele jótékony célra megy – márpedig az 5–0-s tipp valószínűleg sokat hozna a konyhára.Rosell minapi kijelentését, hogy az egy társasági eseményen hangzott el, és az ott megtett fogadások esetleges bevétele jótékony célra megy – márpedig az 5–0-s tipp valószínűleg sokat hozna a konyhára.

„Az elnök abszolút tisztában van szavai súlyával, és amennyire én tudom, azért jósolt ilyen szélsőséges eredményt, hogy nagyobb bevételt hozzon az alapítvány számlájára. Nem akarom őt védeni, de ha engem kérnek fel, hogy így gyűjtsek ennivalóra a szegényeknek, akkor én a hatvan–nullás győzelmünkre fogadok. Azt hiszem, ezzel nem is ingereltem volna vitára senkit" – igyekezett a tréner a fogadás abszurd jellegére helyezni a hangsúlyt.

A biztonság kedvéért kijelentette azt is: „A kupadöntőt lehetetlen öt–nullára megnyerni. Lehetetlen."

Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója hozzátette:

„Én az egygólos győzelemmel is elégedett lennék. Az elnök szavain jót lehet anekdotázni, de én azért remélem, hogy holnaptól ismét a futballról beszélgetünk" – vezette fel Zubizarreta a Barca szombati, Villarreal elleni idegenbeli bajnokiját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik