Barcelona: a nagyfőnök leigazolta Kisfőnököt

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 19:28
null
Mascheranónak mostantól Guardiola dirigál (fotó: Action Images)
Már el is felejtettük a Szigetet, turisták sose voltak, zajlanak a pótvizsgák, abszolúte nem vonzó a tanári pálya, az árengedményes füzetcsomag sem kell senkinek, dinnye dettó, nyaralni indulnak a tűzijátékosok. Idény eleji a forma, a „nagy hőség rányomta bélyegét", pedig „soha ilyen kemény alapozás" nem volt – mindezek a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy célegyenesbe fordult az augusztus. A nemzetközi transzferpiac szintén, de a hónap végéig még igazolhatnak a klubok új játékosokat. Higgye el a kedves olvasó: fognak is, jó kedvvel, no és bőséggel.

 

Kezdjük a legfontosabbal: újabb 2010-es saga érhet véget, hiszen az egész nyáron Európa gigászaival tárgyaló Javier Mascherano ügyében megegyezett egymással az eladó Liverpool és a Barcelona, most már csak a játékossal kell megalkudniuk a katalánoknak. A hírek szerint 19.5 plusz 7.3 millió euró (mások 21+3-ra esküsznek) lesz a vételár, a második összeg természetesen az eredmények függvénye. A Barca-főnök, Pep Guardiola megszerzi tehát a Jefecito, azaz Kisfőnök becenevű játékost, tovább acélosítva ezzel már eddig is meseszerű középpályáját.

FÓKUSZBAN: VILLARREAL

2006-ban még Bajnokok Ligája-elődöntőt vívott a „sárga tengeralattjáró" és az Arsenal elleni párbajt csak egyetlen góllal veszítette el úgy, hogy a visszavágó 90. percében Juan Román Riquelme tizenegyest hibázott. A bajnokságban csak a 7. helyen végző gárdához nyáron olyan kiválóságok érkeztek, mint Robert Pires, Nihat Kahveci, José Enrique, Martín Cáceres, Leandro Somoza, Pascal Cygan és Cani, de ezzel együtt is kiütötte őket az UEFA-kupából az NK Maribor, odahaza pedig csak az ötödik pozícióba zárkóztak fel. Manuel Pellegrini mester ismét költekezhetett, és rendre be is jöttek elképzelései, bár a Diego Forlán, Juan Riquelme páros elveszítését azóta is „nyögik". A Real Madrid mögötti második hely talán még őket is meglepte, akár csak az, hogy az UEFA-kupában a legjobb 32 között kiestek. Ezek után Martín Cáceres elképesztő áron történő eladása mellett Pellegrini csúnyán „bevásárolt", ennek köszönhetően a pontvadászatban az ötödik helyig csúsztak vissza, igaz, a BL-ben negyeddöntőt vívhattak, ahol az Arsenal újfent megtréfálta őket.

A Realhoz emigrált chilei mester utóda, Ernesto Valverde alatt még tovább csúsztak lefelé, hiszen mind Spanyolországban, mind Európában rontottak előző évi eredményeiken (hetedik hely itt, Európa-liga legjobb 32 közé jutás amott). Pedig nettó tízmilliónál többet költött az egykori válogatott játékos, például Iván Marcano, David Fuster és Nilmar megszerzésére, de már januárban megbukott, és át kellett adnia helyét Juan Garridónak.

 

VILLARREAL TRANSZFEROLÓGIA, 2006–2010

 

20062007

Kiadás: 28.1 millió euró. A három legdrágább vétel: Cani (Real Zaragoza, 11 millió euró), Matías Fernández (Colo Colo, 8.7), Leandro Somoza (Vélez Sarsfield, 4).
Bevétel: 5.05 millió. A két legdrágább távozó: Juan Pablo Sorín (Hamburg, 3), Carlos Alcántara (Deportivo de La Coruna, 150 ezer).

 

2007–2008

Kiadás: 38.4 millió euró. A három legdrágább vétel: Giuseppe Rossi (Manchester United, 10.5), Rio Mavuba (Girondins Bordeaux, 8), Diego López (Real Madrid, 7).
Bevétel: 44.45 millió. A három legdrágább távozó: Diego Forlán (Atlético Madrid, 21), Juan Román Riquelme (Boca Juniors, 12), José Enrique (Newcastle United, 8.7).

 

2008–2009

Kiadás: 22.95 millió euró. A három legdrágább vétel: Damián Escudero (Vélez Sarsfield, 7.65), Jozy Altidore (New York Red Bulls, 6.5), Joseba Llorente (Real Valladolid, 5.5).
Bevétel: 24.8 millió. A három legdrágább távozó: Martín Cáceres (Barcelona, 16.5), Rio Mavuba (Lille, 7), Josico (Fenerbahce, 1).

 

2009–2010

Kiadás: 22.9 millió euró. A három legdrágább vétel: Nilmar (Internacional, 16.5), Iván Marcano (Racing Santander, 6), David Fuster (Elche, 400 ezer).
Bevétel: 11.29 millió. A három legdrágább távozó: Nihat Kahveci (Besiktas, 4.25), Matías Fernández (Sporting, 3.64), Jonathan Pereira (Real Betis, 3.4).

Az argentinra Zlatan Ibrahimovic eladásával teremthetik elő az összeget, feltéve, ha igaz az a hír, hogy a mostanában euróhalmokban nem éppen dúskáló Milan 40 milliót fizet érte. Ha mégsem, még mindig elcserélhetik a svédet a Manchester Cityvel Robinhóra. Alekszandr Hleb a Benficához kerülhet kölcsönbe, Martin Cáceresért a Sevilla érdeklődött, a 22 esztendős védő, Víctor Sánchez pedig a Getaféhez került, egy évre.

Még mindig keresi gólvágóját a Real Madrid, miközben sorra eladogatná fölöslegesnek vélt embereit: a Juventus Karim Benzemát, a Fenerbahce, a Liverpool és a Galatasaray Mahamadou Diarrát, a Tottenham Lassana Diarrát, a Schalke és a Juventus Rafael Van Der Vaartot nézte ki magának a „királyi vásáron”. A legújabb Mourinho-kiszemeltek (a sajtó szerint) az OM-es Hatem Ben Arfa, a palermói Javier Pastore, és hogy ne unatkozzunk, felmerült újra Maicon érkezésének lehetősége is (ezt a játékos nyughatatlan ügynöke fejtette ki, akire lassan transzferológiai vérdíjat tűznek ki maradonai nyilatkozatmániája miatt).

Az Atlético Madrid kölcsönadta a szenegáli támadót, Ibrahima Baldét a Numanciához, kiszemelte magának Martín Demichelist, Sergio Agüeróval pedig új szerződést kötne, szolid 90 milliós kivásárlási árral.

A hét egyik nagy nyertese a Mallorca, amelyik a nagy exbunyodkori sztárról, Rivaldóról lemaradt ugyan, de a „Kelet Manchester Cityjétől” leigazolt két brazilt is, a szűrő Joao Victort és a jobb oldali mindenes Edson Ramost. Felkerült a tartalékok közül Sergio Tejera, akit José Mourinho még a Chelsea-korszakában fedezett fel és vett is meg, valamint érkezett kölcsönbe a még mindig csak 26 esztendős argentin támadó, Fernando Cavenaghi, akiért 2004-ben a Szpartak Moszkva 8.6, 2007 elején a Girondins Bordeaux 9 millió eurót fizetett.

Kölcsönadta az Osasuna a brazil védőt, Roversiót a Betisnek, akit a Sevillából pótolt Lolóval (aki a Sevillából az Osasunához igazol, csakis kőkemény bekk lehet). Ha már Sevilla: a klub 6.5 millióért eladta az Arsenalnak a 30 esztendős francia hátvédet, Sébastien Squillacit, akit gyorsan pótolt is, mégpedig a Valenciából Alexisszel. A 21 éves játékos ötmillióba került, azaz folytatódott a valenciai kiárusítás, Ignacio Gonzáleztől és a válogatott Asier del Hornótól búcsút inthettek ugyanis a szurkolók (utóbbi kettő csak időlegesen távozott).

Végre beszámolhatunk egy magyar játékos átigazolásáról is, hiszen Pintér Ádám az MTK-t a Real Zaragozára cserélte, egy másik U21-es válogatott, a holland Jeffrey Sarpong pedig az Ajaxot a Real Sociedadra. A Málaga és a Deportivo is egy-egy érdekes transzferrel jelentkezett: előbbi kölcsönvette a ghánai támadót, Quincy Owusu-Abeyiét az al-Szaddtól, utóbbi meg a norvég balhátvédet, Knut Olav Rindaröyt a Moldétől. Mostanában igen aktív a nyugat-európai piacon az Olympiakosz, Spanyolországból David Fustert gyűjtötte be, 1.5 millióért.

A Tottenham még mindig üldözi Luís Fabianót, de a sevillaiak 36.5 milliót kérnek érte (igen, eurót), a Juventus szeretné megvenni a Villarrealtól Joan Capdevilát, vagy elcserélni Fabio Grossóra, a Werder Bremen ötmilliót adna az Osasunának Nacho Monrealért, a West Bromwich 3.6 milliót a Getafének Derek Boatengért.

Zárjuk a sort a legújabb orosz mágnással, a Rubin Kazannyal: a nyáron már több mint harmincmilliót költő tatárok 12 milliót kínáltak az AS információi szerint a bilbaói védőért, Fernando Amorebietáért, ám mindhiába.

ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, PRIMERA DIVISIÓN
BARCELONA 
Érkezett: Alexander Hleb (VfB Stuttgart, kölcsönből vissza), Martín Cáceres (Juventus, kv.), David Villa (Valencia, 40.000.000 euró), Adriano (Sevilla, 9.500.000), Javier Mascherano (26.800.000)
Távozott: Keirrison (Santos, k., i.), Thierry Henry (New York Red Bulls, i.), Yaya Touré (Manchester City, 24.000.000), Dmitro Csihrinszkij (Sahtar Doneck, 15.000.000), Rafael Márquez (New York Red Bulls, i.), Víctor Sánchez (Getafe, k.)
 
REAL MADRID 
Érkezett: Sergio Canales (Racing Santander, 6.000.000), Ángel Di María (Benfica, 25.000.000), Pedro Léon (Getafe, 10.000.000), Sami Khedira (VfB Stuttgart, 10.000.000), Ricardo Carvalho (Chelsea, 8.000.000), Mesut Özil (Werder Bremen, 18.000.000)
Távozott: Christoph Metzelder (Schalke 04, i.), Guti (Besiktas, i.), Raúl (Schalke 04, i.)
 
VALENCIA 
Érkezett: Mehmet Topal (Galatasaray, 5.500.000), Tino Costa (Montpellier, 6.500.000), Roberto Soldado (Getafe, 10.000.000), Sofiane Feghouli (Grenoble, i.), Ricardo Costa (Lille, i.), Asier del Horno (Real Valladolid, kv.), Ignacio González (Levadiakosz, kv.), Aarón Níguez (Celta Vigo, kv.), Hugo Viana (Sporting Braga, kv.), Sunny (Betis, kv.), Vicente Guaita (Recreativo Huelva, kv.), Aritz Aduriz (Mallorca, 4.300.000)
Távozott: Rubén Baraja (szl.), David Villa (Barcelona, 40.000.000), Míchel (Deportivo La Coruna, k., i.), Nikola Zigics (Birmingham, 7.000.000), Renan (Internacional, k., 300.000), David Silva (Manchester City, 28.750.000), Carlos Marchena (Villarreal, 2.500.000), Aarón Níguez (Recreativo Huelva), Alexis (Sevilla, 5.000.000), Ignacio González (Levante, k.), Asier del Horno (Levante, k.)
 
SEVILLA 
Érkezett: Alejandro Alfaro (Tenerife, kv.), Ernesto Chevantón (Atalanta, kv.), Arouna Koné (Hannover, kv.), Mouhamadou Dabo (Saint-Étienne, i.), Tiberio Guarente (Atalanta, 5.500.000), Luca Cigarini (Napoli, k.), Rodri (Sevilla U21), Antonio Luna (Sevilla U21), Alexis (Valencia, 5.000.000)
Távozott: Marius Stankevicius (Sampdoria, kv.), Adriano (Barcelona, 9.500.000), Emiliano Armenteros (Rayo Vallecano, k.), José Crespo (Padova, i.), David Prieto (Tenerife, k.), Tom de Mul (Standard Liege, k.), Lolo (Osasuna), Sébastien Squillaci (6.500.000), Ernesto Chevantón (Lecce, i.)
 
RCD MALLORCA 
Érkezett: Emilio Nsue (Real Sociedad, kv.), Juanmi Callejón (Albacete, kv.), Óscar Trejo (Elche, kv.), Martí Crespí (Elche, kv.), Jonathan de Guzmán (Feyenoord, i.), Pablo Cendrós (Mallorca B), Tomás Pina (Mallorca B), Sergi Enrich (Mallorca B), Edson Ramos (Bunyodkor), Joao Victor (Bunyodkor), Sergio Tejera (Mallorca B), Fernando Cavenaghi (Bordeaux, k.)

Távozott: Paulo Pezzolano (Liverpool, kv.), Mario Suárez (Atlético Madrid, 1.800.000), Nauzet Pérez (Ceuta, i.), Julio Álvarez (Tenerife, i.), Fernando Varela (Kasimpasa, i.), Aritz Aduriz (Valencia, 4.300.000), Javi Guerra (Real Valladolid), Óscar Díaz (Xerez), Bruno China (Rio Ave, i.), Josemi

(Iraklisz, i.), Juanmi Callejón (Córdoba, i.), Óscar Trejo (Rayo Vallecano, k.)

 
GETAFE 
Érkezett: Ibrahim Kas (Besiktas, kv.), Franck Signorino (Cartagena, kv.), Borja (Real Valladolid, i.), Iván Marcano (Villarreal, k.), Javier Arizmendi (Real Zaragoza, i.), Pedro Mosquera (Real Madrid Castilla), Víctor Sánchez (Barcelona, k.)
Távozott: Fabio Celestini (Lausanne, i.), Roberto Soldado (Valencia, 10.000.000), David Belenguer (Betis, i.), David Cortés (Hércules, i.), Joffre Guerrón (Atlético Paranaense, 1.000.000), Pedro Léon (Real Madrid, 10.000.000), Kepa (Recreativo Huelva, i.), Adrián González (Racing Santander, i.)
 
VILLARREAL
Érkezett: Jozy Altidore (Hull, kv.), Juan Carlos (Villarreal B), Mario Gaspar (Villarreal B), Borja Valero (West Bromwich, k.), Javier Matilla (Villarreal B), Cristóbal Márquez (Villarreal B), Joan Oriol (Villarreal B), Leandro Somoza (Vélez Sarsfield, kv.), Marco Rubén (Villarreal B), Jefferson Montero (Villarreal B), Mateo Musacchio (Villarreal B), José Catalá (Villarreal B), Carlos Marchena (Valencia, 2.500.000)
Távozott: Javi Venta (Levante, i.), Robert Pires (szl.), Ariel Ibagaza (Olympiakosz, i.), Iván Marcano (Getafe, k.), Joseba Llorente (Real Sociedad, 2.500.000), Damián Escudero (Boca Juniors), Leonardo Sigali (Godoy Cruz, 820.000), Sebastián Eguren (Sporting Gijón), Diego Godín (Atlético Madrid, 8.000.000), David Fuster (Olympiakosz, 1.500.000)
 
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Diego Costa (Real Valladolid, 1.000.000), Fran Mérida (Arsenal, i.), Mario Suárez (Mallorca, 1.800.000), Filipe (Deportivo La Coruna, 12.000.000), Diego Godín (Villarreal, 8.000.000)
Távozott: Tiago (Juventus, kv.), Pablo Ibánez (West Bromwich, i.), Roberto Jiménez (Benfica, 8.500.000), Mariano Pernía (szl.), Eduardo Salvio (Benfica, k., 2.000.000), Leandro Cabrera (Reacreativo Huelva, k.), Ibrahima Balde (Numancia, k.)
 
ATHLETIC BILBAO 
Érkezett: Mikel San José (Liverpool II, 2.700.000), Jon Aurtenetxe (Athletic Bilbao U21), Aitor (CD Baskonia), Jonás Ramalho (Athletic Bilbao U21), Raúl Fernández (Athletic Bilbao II), Ibai Gómez (Sestao River), Igor Martínez (Alaves), Ander Murillo (Salamanca, kv.), Mikel Balenziaga (Numancia, kv.), Inigo Pérez (Athletic Bilbao II)

Távozott: Joseba Etxeberria (visszavonult), Inaki Munoz (Cartagena, i.), Francisco Yeste (al-Vaszl, i.), Armando (visszavonult), Xabier Etxeita (Elche, i.), Iban Zubiaurre (Albacete, k.), Ander Murillo

(Celta Vigo, i.), Inigo Díaz de Cerio (Córdoba, k.)

 
DEPORTIVO DE LA CORUNA
Érkezett: Rubén Castro (Rayo Vallecano, kv.), Míchel (Valencia, k., i.), Omar Bravo (Guadalajara, kv.), Yves Desmarets (Guimaraes, i.), Urreta (Benfica, k.), Saúl (Elche, i.), Aythami Artiles (Xerez, kv.), Rubén Pérez (Atlético Madrid II, k.), Rodolfo Bodipo (Vaslui, kv.), Knut Rindaröy (Molde, k.)
Távozott: Brayan Angulo (szl.), Sergio (Levante, i.), Filipe (Atlético Madrid, 12.000.000), Rodolfo Bodipo (Vaslui, k.), Álex Bergantinos (Granada, k.), Iván Pérez (Ponferradina, k.), Omar Bravo (Kansas City Wizards), Rubén Castro (Betis)
 
ESPANYOL 
Érkezett: Wellington (Panioniosz, kv.), Valdo (Málaga, kv.), Ángel Martínez (Rayo Vallecano, kv.), Rui Fonte (Sporting, k.), Jesús Dátolo (Napoli, 350.000), Kiko Casilla (Espanyol II), Felipe Mattioni (Maga Esporte, i.), Ernesto Galán (Espanyol B), Sergio García (Real Betis, 1.800.000)
Távozott: Iván Pillud (Tiro Federal, kv.), Ben Sahar (Hapoel Tel Aviv, k.), Raúl Tamudo (Real Sociedad, i.), Javi Ruiz (szl.), Fernando Marqués (Parma, i.), Grégory Béranger (Tenerife), Milan Szmiljanics (Partizan Beograd, k.), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva, 10.000.000), Román Martínez (CA Tigre, k.), Ángel Martínez (Girona, k.), Valdo (Levante, i.), Moisés Hurtado (Olympiakosz, 1.800.000)
 
OSASUNA 
Érkezett: Nicolás Medina (Castellón, kv.), Enrique Sola (Levadiakosz, kv.), Fernando Soriano (Almería, i.), Asier Riesgo (Real Sociedad, i.), Dejan Lekics (Crvena zvezda, 2.600.000), Damia (Betis, i.), Lolo (Sevilla)
Távozott: César Azpilicueta (Marseille, 6.000.000), Dady (Bucaspor), Jorge Galán (Huesca, k.), Jokin Esparza (Huesca, k.), Andrés Fernández (Huesca, k.), Roberto Fernández (Granada), Ludovic Delporte (szl.), Roversio (Real Betis)
 
ALMERÍA 
Érkezett: Carlos García (Betis, kv.), Leonardo Ulloa (Castellón), Michael Jakobsen (Aalborg, 2.000.000), Miguel Luque (Barcelona B), Baltasar Rigo (Almería B), Diego Váleri (Porto, k.), Marcelo Silva (Danubio, 1.300.000)
Távozott: Diego Váleri (Porto, kv.), Fernando Soriano (Osasuna, i.), David Rodríguez (Celta Vigo), Guilherme (Real Valladolid, k.), Natalio Poquet (Tenerife, i.), Esteban Solari (APOEL Nicosia, i.), Leonardo Borzani (szl.), Domingo Cisma (Racing Santander, i.), Alex Quillo (Recreativo Huelva, i.), Chico (Genoa, 5.000.000)
 
SPORTING GIJÓN 
Érkezett: Jorge García (Gimnastic, kv.), Gastón Sangoy (Apollon Limassol, 800.000), Ayoze (Tenerife, i.), Nacho Novo (Glasgow Rangers, i.), Alberto Botía (Barcelona B), Sebastián Eguren (Villarreal), Cristian Portilla (Gijón B)
Távozott: Pedro (szl.), Kike Mateo (Elche, i.), Gerard Autet (szl.), Diego Camacho (szl.), Francisco Maldonado (Cartagena)
 
REAL ZARAGOZA 
Érkezett: Franck Songo’o (Real Sociedad, kv.), Braulio (Recreativo Huelva, kv.), Pablo de Barros (Gimnastic, kv.), Antonio Doblas (Huesca, i.), Matteo Contini (Napoli, 2.200.000), Marco Pérez (Chicó, k.), Leo Franco (Galatasaray, i.), Pintér Ádám (MTK)
Távozott: Humberto Suazo (Monterrey, kv.), Adrián Colunga (Recreativo Huelva, kv.), Rubén Pulido (szl.), Javier Arizmendi (Getafe, i.), Peter Luccin (szl.), Pablo Amo (Panserraikosz, i.), Edmílson (szl.), Pablo de Barros (Cruzeiro), Pablo (Cruzeiro, k.)
 
RACING SANTANDER 
Érkezett: Juanjo (Córdoba, kv.), Domingo Cisma (Almería, i.), Francis Pérez (Xerez, i.), Osmar Barba (Racing Santander II), Kennedy (Ajax, i.), Damián Ísmodes (Sporting Cristal, kv.), Alekszandrosz Ciolisz (Siena, k., 100.000), Adrián González (Racing Santander, i.)
Távozott: Xisco (Newcastle, kv.), Sergio Canales (Real Madrid, 6.000.000), Jorge Goncalves (Olhanense, i.), Oriol (Arisz Szaloniki, i.), Brian Sarmiento (Salamanca, k.), José Moratón (Salamanca), Mario Ortíz (Conquense, k.), Toni Moral (Cartagena, i.), Luis García (szl.), Juanjo (Salamanca, i.)
 
MÁLAGA 
Érkezett: Edinho (PAOK Szaloniki, kv.), David González (Atletico Malagueno), Eliseu (Lazio, 2.000.000), José Rondón (Las Palmas, 3.500.000), Hernán Malagueno (Indios, 945.000), Sandro Silva (Brasil, 2.200.000), Juanmi (Atlético Malagueno), Rodrigo Galatto (Atlético Paranaense, 1.600.000), Quincy Owusu-Abeyie (al-Szadd, k.)
Távozott: Valdo (Espanyol, kv.), Miguel Ángel (Cartagena, i.), Javi López (Ponferradina, k.), Xavi Torres (Levante, k.), Daniel Orozco (Ast. Tripolis, i.), Gustavo Munúa (Levante, i.), Pedro Alcalá (szl.), Felipe Caicedo (Manchester City, kv.), Roberto Santamaría (Las Palmas, kv.), Victor Obinna (Inter, kv.), Pere Martí (Castellón, i.), Daniel Toríbio (Ponferradina, k.), Jordi Pablo (Cartagena)
 
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Tono (Tenerife II, kv.), Joseba Llorente (Villarreal, 2.500.000), Paco Sutil (Eibar, i.), Raúl Tamudo (Espanyol, i.), Tono (Real Sociedad B), Asier Illarramendi (Real Sociedad B), Jeffrey Sarpong (Ajax Amsterdam)
Távozott: Jonathan Estrada (Millonarios, kv.), Emilio Nsue (Mallorca, kv.), Franck Songo’o (Real Zaragoza, kv.), Asier Riesgo (Osasuna, i.), Sergio Rodríguez (szl.), Carlos Bueno (Penarol, k.), Inigo Sarasola (Real Unión Club, k.), Josu Esnaola (Real Unión Club, k.)
 
HÉRCULES 
Érkezett: David Cortés (Getafe, i.), Olivier Thomert (Le Mans, i.), Matías Fritzler (Lanús, k., 160.000), Abel Aguilar (Udinese Calcio, 1.500.000), Cristian Pulhac (Dinamo Bucuresti, k., 250.000), Mohammed Sarr (Standard Liége), Nelson Valdez (Borussia Dortmund, 3.500.000), Piet Velthuizen (Vitesse)
Távozott: Edu Moya (Xerez, i.), Dani Bautista (szl.), Gerardo Noriega (szl.), Andrija Delibasics (szl.), Sergio Alejandro (Gimnastic, i.), Ionel Danciulescu (Dinamo Bucuresti, i.), Jorge Alonso (Real Valladolid, i.), Rodri Gimeno (Gimnástic Tarragona, i.)
 
LEVANTE 
Érkezett: Juanfran (AEK Athén, i.), Sergio (Deportivo La Coruna, i.), Xavi Torres (Málaga, k.), Cristian Stuani (Reggina, k.), Gustavo Munúa (Málaga, i.), Nano (Real Betis), Valdo (Espanyol, i.), Javi Venta (Villarreal, i.), Asier del Horno (Valencia, k.), Ignacio González (Valencia, k.)
Távozott: Ángel Sánchez (Alcorcón, i.), Álvaro del Moral (Logrones), Jorge Pina (Albacete, i.), Manu Herrera (Alcorcón, i.), Samuel Banos (szl.), Albert Serra (Girona, i.), Marc Mateu (Real Unión Club, k.), Dani Carril (Las Palmas), Juan Mora (visszavonult)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik