Barcelona: a klub 30 ezer euróból utaztatja a drukkereket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 16:34
Harmincezer eurós pluszköltséget vállalt magára a spanyol Barcelona labdarúgócsapata, méghozzá a spanyol Szuperkupa hazai visszavágójának 23 órás kezdése miatt.

A katalán klub egyezségre jutott a városi tanáccsal, így ezért az összegért meghosszabbítják a metró aznapi üzemeltetését. A 23 órás kezdés alapjáraton 0.45 órás lefújást sejtet, abban az esetben, ha nincs hosszabbítás vagy büntetőpárbaj. A párharc első felvonására holnap Madridban kerül sor, az Atlético elleni idegenbeli mérkőzés szintén 23 órakor kezdődik.

Xavier Tria, Barcelona polgármestere arra kérte a szövetséget, hogy „ésszerűbb” kezdési időpontot állapítson meg – a szezonban bajnokikat is kezdenek ezen a késői órán –, célozva a korábbi kezdésre, de a döntéshozók hajthatatlannak bizonyultak.

Tavaly augusztus 23-án, egy csütörtöki napon 22.30-kor kezdődött a Barcelona–Real Madrid (3–2) Szuperkupa-meccs, amely hajnali negyed egykor ért véget, és mivel nem volt megszervezve a tömegközlekedés, a drukkerek nehezen találtak alternatív megoldásokat arra, hogy hazajussanak.

A hétvégi kezdések azért nem okoznak hasonló gondot, mert ott eleve ki van tolva a tömegközlekedés zárórája, a példának okáért pedig Barcelonában szombatról vasárnapra virradóra a metróban nincs is szünet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik