Barcelona: 15 millióért érkezhet a szupertehetség

Vágólapra másolva!
2014.02.28. 10:57
null
Alen Halilovic gondolatai már a Barcelona körül járnak
Minden jel arra utal, hogy a Barcelonában köt ki a horvát futball legnagyobb ígérete, a 17 éves Alen Halilovic.

Számos európai élklub (Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Bayern München) érdeklődését felkeltette Halilovic, ám a hírek szerint klubja, a Dinamo Zagreb 15 millió euróért a Barcelonának adja el. A korosztályában a világ egyik legjobbjának tartott támadó középpályás az Instagram-oldalán maga is „elismerte” a katalánokhoz szerződését.

„Köszönök mindent a Dinamónak. Az első klubom, a legnagyobb szerelmem. Eljött azonban az idő, hogy a Barcelonába igazoljak” – írta Halilovic a közösségi portálon.

A dubrovniki születésű szupertehetség 2012 szeptemberében mutatkozott be a Dinamo Zagreb felnőttcsapatában, méghozzá a Hajduk Split elleni örökrangadón. Egy hónappal később pályára lépett a PSG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is, ezzel az elitliga történetének második legfiatalabb játékosa lett – csak Céléstine Babayaro előzi meg a sorban, aki 16 évesen és 87 naposan mutatkozott be az Anderlecht színeiben a BL-ben.

Halilovic végigjárta a horvát utánpótlás-válogatottakat, három mérkőzésen pedig már déli szomszédunk felnőtt nemzeti csapatában is megmutathatta tudását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik