Barcelona: 12 millióért érkezik brazil védő a nyáron – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 19:49
null
Emerson (jobbra) a nyáron csatlakozik a Barcelonához (Fotó: AFP)
Brazil jobbhátvédet vásárolt az FC Barcelona labdarúgócsapata: a katalán klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 12 millió euróért szerződtette az Atlético Mineirótól a 20 esztendős Emersont, aki az idény hátralévő részét a Betisnél tölti kölcsönben, majd a nyáron csatlakozik a gránátvörös-kékekhez. A fiatal védő öt évre írt alá a Barcelonához.

 

Emerson (teljes nevén Emerson Aparecido Leite de Souza Junior) a brazil országos bajnokságban 25 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Jelenleg a Chilében zajló U20-as dél-amerikai kontinensbajnokságon szerepel a brazil válogatott tagjaként.

A Barcelona honlapja megjegyzi, Emersont hazájában a klub korábbi kiváló jobbhátvédjéhez, Dani Alveshez hasonlítják.

A 20 esztendős, 183 centiméter magas védő július elsején csatlakozik a Barcelonához, amelyhez a 2023–2024-es szezon végéig írt alá.

Emerson az idény hátralévő részét a Betisnél tölti kölcsönben, de erről a katalánok honlapja nem tesz említést. Ennek oka vélhetően az, hogy a sevillai klub nem a Barcelonától, hanem az Atlético Mineirótól veszi kölcsön fél évre a brazil labdarúgót.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik