Barca: Xavi összehívja a sajtót - jön a nagy bejelentés?

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 08:22
null
Xavira az utolsó mérkőzések várnak Barcelonában? (Fotó: Action Images)
A Mundo Deportivo értesülései szerint Xavi Hernández, az FC Barcelona labdarúgója csütörtökre sajtótájékoztatót hív össze, amelyen bejelenti, hogy távozik a katalán klubtól.

 

A csapatkapitányról már hosszú ideje tartja a pletyka, hogy Katarban folytatja pályafutását, és a katalán lap értesülései szerint ezen a héten formálisan is bejelenti, hogy a dohai al-Szaddban folytatja a játékot.

Xavi szerződése 2016-ban jár le a gránátvörös-kékeknél, ám a klub érdemeire való tekintettel nem gördít akadályt az elé, hogy Raúl González nyomdokaiba lépjen (a Real Madrid ikonja 2012 és 2014 között szerepelt a közel-keleti klubban).

A Football Espana információi szerint, ha Dohába költözik, a 35 éves középpályás szerepet vállalhat az Aspire Akadémián is, amely az ország – és a környékbeli, illetve afrikai államok – legnagyobb tehetségeinek gyűjtőhelye.

„Xavi nagyon izgatott a katari ajánlat miatt. Örülünk az új lehetőségnek, ennek ellenére nagyon fura lesz, hogy nem láthatjuk már a Barcelona mezében” – mondta a Cadena COPE radióadónak a spanyol középpályás édesapja, Joaquín Hernández.

Xavi 41 alkalommal lépett pályára a szezonban a bajnoki címet már begyűjtő és a Király-kupa, illetve a Bajnokok Ligája fináléjára készülő Barcelonában, ebből 21-szer csereként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik