Barca: új kihívásokat keresne a középpálya alapembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 12:23
null
Végleg megbomlik a Xavi, Busquets, Iniesta trió? (Fotó: Reuters)
Sergio Busquets távozhat a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Barcelonától, mivel új kihívásokra vágyik.

Éveken át elképzelhetetlen volt a Barcelona középpályája Andrés Iniesta, Xavi és Busquets nélkül. Cesc Fabregas érkezésével azonban egy kicsit átalakult a katalánok hadrendje, majd Ivan Rakitic szerződtetése után Xavi ki is szorult a gránátvörös-kékek kezdőjéből.

Elképzelhető, újra átalakul a középpálya, mivel spanyol sajtóinformációk szerint – a korábban szintén csak a Barcánál pályára lépő, ámde távozó Víctor Valdés után – Busquets is új kihívásokra vágyik, Németországban pedig már arról cikkeznek, hogy megvan a labdarúgó pályafutásának következő állomáshelye: a Bayern München.

A bajorok vezetőedzője Pep Guardiola, akivel korábban együtt dolgozott Busquets a katalánoknál. Akkor ideális munkakapcsolat alakult ki kettejük között – miért ne folytathatnák ezt Münchenben?

Ha a középpályás mégsem Németországba igazolna, de mindenképpen távozna, angol lapértesülések szerint a Chelsea és a PSG is tárt karokkal fogadná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik