Barca: túl bő a keret – Valverde több játékostól is megválna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 09:54
null
Ernesto Valverde szerint túl sok futballista alkotja a Barcelona keretét (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint Ernesto Valverde, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, hogy túl bő a katalánok kerete, ezért a télen több játékosától – főleg középpályásoktól – is megválna.

 

A Sport beszámolója szerint Valverde a nyári átigazolási időszakban nem fogalmazott meg speciális és teljesíthetetlen igényeket Pep Segura vezérigazgató és Robert Fernández sportigazgató felé, de mindig elmondta a véleményét a kerettel kapcsolatban. A szakvezető szerette volna elérni, hogy a klub több játékosát is el- vagy kölcsönadja, ami hellyel-közzel sikerült is, ám Valverde szerint még mindig túlságosan bő a katalánok kerete.

A Barcelona vezetőedzője szeretné megnézni az edzéseken a B-csapat fiatal játékosait, de a gyakorlásokon már így is olyan sokan vesznek részt, hogy nincs lehetőség a keret további bővítésére. Éppen ezért Valverde bízik benne, hogy januárban több labdarúgótól is sikerül megválni. A szakember elsősorban a középpályások számát sokallja, ami Arda Turan, André Gomes és Rafinha számára lehet rossz hír, de rajtuk kívül Thomas Vermaelen és Paco Alcácer is átadólistára kerülhet, rájuk ugyanis – az eddigi tapasztalatok alapján – nem számít a rutinos tréner.

A Barcelonával kapcsolatos hír még, hogy a klub vezető nemzetközi játékosmegfigyelője, Ariedo Braida a héten Németországban járt, ahol a helyszínen tekintette meg a Schalke–Bayer Leverkusen (1–1) bajnoki mérkőzést, amelyen két német válogatott futballista, Leon Goretzka és Jonathan Tah teljesítményét vette szemügyre. Spanyol sajtóinformációkra hivatkozva nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Schalke középpályása iránt valóban érdeklődik a Barcelona, ám Braida lehűtötte a kedélyeket.

„Goretzka kétségkívül kiváló futballista, ám egyelőre túl korai lenne számára a Barcelonában játszani. Járom a világot, hogy felkutassam a legtehetségesebb játékosokat, de nagyok az igényeink…” – mondta Braida.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik