Barca: Suárez állta a szavát, elvitte a mezt a rákbeteg fiúnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 15:24
Luis Suárez, a Barcelona futballistája betartotta ígéretét, és személyesen vitte el aláírt mezét egy uruguayi rákbeteg fiúnak Montevideóba.

A katalán sztárcsapat csatára először májusban lepte meg Mateót, aki mit sem sejtve kezelőorvosához érkezett a kórházba. A fiút azzal ültették le a számítógép elé, hogy egy „speciális” tanácsadó szeretne beszélni vele. Megdöbbenésére Luis Suárez jelentkezett be videohívón keresztül. Mateót, aki mit sem sejtve kezelőorvosához érkezett a kórházba. A fiút azzal ültették le a számítógép elé, hogy egy „speciális” tanácsadó szeretne beszélni vele. Megdöbbenésére Luis Suárez jelentkezett be videohívón keresztül.

A fiú elsírta magát a meghatódottságtól. Suárez akkor azt mondta neki: „Egy igazi harcos vagy és rendkívül bátor. Tovább kell menned az úton, nem adhatod fel.” A játékos egy aláírt mezt ígért Mateónak, és arra kérte, folytassa a kezelést, illetve kövesse orvosa minden utasítását.

Csütörtökön megérkezett a mez a montevideói Pereira Rossell Kórházba, Luis Suárez személyesen vitt el felesége, Sofia kíséretében. Mindketten fehér orvosi köpenyt viseltek, és nemcsak Mateónak, hanem számos gyermeknek is örömet okoztak látogatásukkal.

Suárez személyesen vitte el mezét a rákbeteg fiúnak (Forrás: twitter.com/NeyCastillo9)
Suárez személyesen vitte el mezét a rákbeteg fiúnak (Forrás: twitter.com/NeyCastillo9)
Suárez és felesége, Sofia is fehér köpenyt viselt (Forrás: twitter.com/NeyCastillo9)
Suárez és felesége, Sofia is fehér köpenyt viselt (Forrás: twitter.com/NeyCastillo9)

Suárez egyébként kiemelt támogatója a helyi Pérez Scremini Alapítványnak, amely kimondottan gyermekkorú rákbetegek megsegítésével foglalkozik.

Ney Castillo, Mateo orvosa a labdarúgó látogatása után ezt írta a Twitteren: a Pérez Scremini bátor gyermekei ma két csodálatos orvossal találkozhattak. Köszönjük, Luis és Sofia.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik