Barca: Suárez-gólpassz, siker a katalán Szuperkupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.29. 23:45
A Barcelona győzelmével ért véget az első alkalommal megrendezett Katalán Szuperkupa-mérkőzés: a gólpasszt jegyző Luis Suárezzel felálló gránátvörös-kékek tizenegyespárbajban verték meg az Espanyolt.

A Barcelona a vártnál erősebb összeállításban, a Masip – Adriano (Grimaldo, 72.), Piqué (Edgar Ié, a szünetben), Bartra, Jordi Alba (Montoya, a szünetben) – Sergi Roberto (Xavi, 60.), Samper (Halilovic, 76.), Rafinha (Rakitic, 60.) – Munir, Suárez (Sandro, a szünetben), Pedro (A. Traoré, a szünetben) összetételben lépett pályára, és a 15. percben meg is szerezte a vezetést.

A szöglet után Jordi Alba passzolt a leshatáron mozgó Suárezhez, aki egy csel után középre emelt, Gerard Piqué pedig közvetlen közelről a léc alá fejelt (1–0). Az Espanyol első helyzetére a 41. percig kellett várni, amikor Víctor Álvarez vezethette egy az egyben a labdát Jordi Masipra, de a támadó nem tudott túljárni a Claudio Bravo és Marc-André ter Stegen mögött többnyire háttérbe szoruló kapus eszén.

A szünetben Piquét, Suárezt, Jordi Albát és a csapatkapitány Pedrót is lecserélte Luis Enrique, az Espanyol pedig magához ragadta a kezdeményezést, és egy pompás találattal egyenlített: Anaitz Arbilla szabadrúgásból a legnagyobbakat idéző módon csavart a jobb felső sarokba húsz méterről (1–1).

A B-csapat játékosait is bevető Barcelona szándékairól sokat elárul, hogy az utolsó harminc percre Xavi és Ivan Rakitic is beállt, újabb gólt azonban már nem láthatott a helyszínre kilátogató 5110 néző – legalábbis a rendes játékidőben, a tizenegyespárbajban már más volt a helyzet.

A szétlövés során a Barcából csak Sandro Ramírez rontott, Xavi, Alen Halilovic, Álex Grimaldo és Rakitic higgadt maradt, az Espanyolból azonban ketten is hibáztak, így az idegek harca Luis Enriqué tanítványainak sikerét hozta.

Az első alkalommal megrendezett Katalán Szuperkupát – amely nem összekeverendő a hasonlóan „rangos” Katalán Kupával – tehát a Barcelona nyerte meg.

KATALÁN SZUPERKUPA
Barcelona–Espanyol 1–1
(Piqué 15., ill. Arbilla 50.) – 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik