Barca: spanyol válogatott lehet a 16 éves reménység

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 08:48
null
A 16 éves reménység a Valencia ellen először kezdhetett a La Ligában – két perc kellett neki ahhoz, hogy betaláljon (Fotó: AFP)
A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Robert Moreno elismerte: a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél (RFEF) azon dolgoznak, hogy az FC Barcelona 16 éves játékosa, Ansu Fati a spanyol nemzeti csapatban szerepelhessen.


A 41 éves szakembert a Movistar+ szólaltatta meg a Barcelona Valencia elleni mérkőzésének (5–2) szünetében. Mint ismert, a Bissau-guineai Ansu Fati nagyszerűen játszott, a második percben gólt szerzett, alig öt perccel később gólpasszt adott.

„Ezt az ügyet nem én kezelem. A szövetség emberei dolgoznak azon, hogy Ansu Fati nálunk játszhasson, ha ők megteszik a szükséges lépéseket, akkor a játékos dönthet arról, hogy melyik nemzeti csapatban játszik. A szövetség folyamatosan azon dolgozik, hogy a legjobb játékosokat szerepeltesse a válogatottban. A Barca jól jár a labdarúgóval, aki ráadásul a La Masiáról került ki. Egyelőre nyugodtnak, türelmesnek kell lennie, remélem, az lesz” – magyarázta Moreno.

Ansu Fati a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, a Barca-játékos hatéves korában bátyja, Braim szerződést kapott a Sevillától, így a család Spanyolországba költözött. Braim később a Barcához került – jelenleg kölcsönben a harmadosztályú Calahorránál szerepel, egyébként a B-csapat középpályása –, öccse viszont az Herreránál és a Sevillánál való rövid szereplés után tízéves korában csatlakozott a katalánokhoz, ahol azóta is futballozik.

A Marca szerint a játékos már az októberben kezdődő U17-es világbajnokságon is szerepelhetne, ám először édesapjának kellene felvennie a spanyol állampolgárságot – már tíz éve Spanyolországban él és dolgozik, így ez várhatóan nem ütközne akadályba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik