Barca: soha nem látott adatok – Messi kirobbanó formában

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 16:34
null
Lionel Messinek csak a kihagyott helyzete miatt lógott a nyelve (Fotó: AFP)
A katalán Sport exkluzív információi szerint Lionel Messi elképesztő erőállapotban tért vissza a nyári szabadságáról az FC Barcelonához. Az ötszörös aranylabdás argentin a Juventus elleni felkészülési mérkőzésen (2–1) gyakorlatilag minden mérési mutatóban társai fölé emelkedett.

„Boldog, meghosszabbítja a szerződését a klubnál és bombaként berobbanva kezdte meg az előszezont” – írja a Sport a bevezetőjében.

A katalán napilap újságírója, Ignasi Paredes hozzáteszi, mindig fenntartásokkal kezeli, amikor egy-egy sztárjátékos kapcsán dicsérő jelzőket használnak, de amilyen adatokat mértek Lionel Messinél az idény első felkészülési mérkőzésén, szertefoszlottak a kételyei.

A Barcelona futballistái az előszezon során az edzéseken és a meccseken is egy úgynevezett GPS-műszert viselnek a mezük alatt. Ez az eszköz arra a célra szolgál, hogy a szakmai stáb képet kapjon a futballisták fizikai állapotáról és az anyagcsere-folyamatokról.

A pontos adatok természetesen bizalmasak, ám a kiszivárgott információk szerint Messi a Juventus ellen a megtett kilométerek számát tekintve, robbanékonyságban, a maximális sebességben, aerob kapacitásban (a szervezetnek az a maximális munkavégző képessége, amelyet megfelelő oxigénellátás mellett ki tud fejteni – a szerk.), valamint sok más mutatóban is csapata legjobbjának bizonyult. Az argentin klasszis hatszor szerzett labdát a pályán töltött 45 perce alatt, és előfordult, hogy Aleix Vidal helyén, a jobbhátvéd posztján szerelt. Nem véletlen, hogy a szakemberek Messi esetében már most arról beszélnek, hogy ez lehet az eddigi legjobb felkészülési időszaka.

Az argentin ezen a nyáron a megszokottnál jóval többet pihent, hiszen az előző idényben utoljára május 27-én játszott hivatalos mérkőzést, míg a felkészülést csak július közepén kezdte meg a Barcelonánál. Ilyen hosszú pihenőt legutóbb négy évvel ezelőtt, 2013-ban kapott, amikor Copa Américát és világbajnokságot sem rendeztek.

Messi fizikai állapota kapcsán tehát az első jelek biztatóak, de a sikeres szezonra – és vb-szereplésre – ezek a paraméterek még természetesen nem jelentenek garanciát.

A Barcelona magyar idő szerint csütörtök hajnali 1.35 órától játssza a második nyári előkészületi meccsét, amikor a Manchester Uniteddel csap össze.

MESSI MEGMOZDULÁSAI A JUVENTUS ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik