Barca: Piqué óriási fölénnyel az élen, de erre aligha büszke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.24. 14:20
null
Neymar és Gerard Piqué nem egyszer késtek már el a Barcelona edzéseiről és meccseiről (Fotó: Action Images, archív)
Az évek óta a Barcelona labdarúgócsapata mellett dolgozó Carles Naval néhány héttel ezelőtt a Catalunya Radiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a játékosoknak milyen mértékű pénzbírságot kell fizetniük, ha elkésnek egy-egy edzésről vagy mérkőzésről. A barcelonai illetőségű Sport napilap azóta kiderítette, hogy ilyen szempontból ki a legfegyelmezetlenebb futballista a keretben.

 

A Barcelona játékosainak az edzések kezdete előtt legkésőbb egy, míg a hazai mérkőzéseket megelőzően másfél órával kell megjelenniük az öltözőben. Ha valaki késik, pénzbüntetésre számíthat.

A tréningek esetében először 200 eurós bírság jár annak, aki a kijelölt időpontnál később érkezik meg az edzőközpontba, ezek után pedig mindig duplázódik az összeg, vagyis 400, majd 800 eurós büntetést – és így tovább – kell fizetnie annak, aki ismét „szabálysértést” követ el. A meccsek alkalmával szigorúbb a házirend, a bírság alsó határa 400 euró, a következő alkalomkor pedig már 1600, aztán 6400 euró a büntetés – az összeg tehát mindig megnégyszereződik.

A barcelonai illetőségű Sport napilap megtudta, hogy Luis Enrique kérésének megfelelően a névsort és a büntetési tételeket kifüggesztették az öltöző egyik falára, így minden játékos láthatja. A lista élén Gerard Piqué áll, akinek már 6200 eurót (csaknem 2 millió forintot) kellett befizetnie késései miatt. A spanyol válogatott középhátvéd mellett ilyen szempontból Neymar (1200 euró), Adriano (1000 euró) és Arda Turan (600 euró) számít még leginkább fegyelmezetlen játékosnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a négy csapatkapitány, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Sergio Busquets és Javier Mascherano ebben a szezonban még egy percet sem késett az edzésekről és a meccsekről, ahogy Luis Suárez és Daniel Alves sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik