Barca: Piqué eltiltása ellenére utazik, Vidal viszont nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.20. 12:28
Útra kelt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) címvédő és listavezető FC Barcelona a Deportivo La Coruna elleni bajnoki meccsre.

Luis Enrique vezetőedző tizennyolc játékosra számít a ma este 20 órakor kezdődő Depor–Barca összecsapásra. A sérült Sandro Ramírez, Thomas Vermaelen és Jérémy Mathieu mellett Jordi Masip kapus és némi meglepetésre a nyáron tizenhétmillió euróért vásárolt Aleix Vidal sem tartott a többiekkel.

Ellenben az eltiltott Gerard Piqué – aki a Valenciától elszenvedett 2–1-es vereség során ötödik sárga lapját kapta meg – elrepült a kerettel A Corunába. A világ- és Európa-bajnok középhátvéd együtt akar lenni társaival a bajnoki címért folyó harc szempontjából fontos találkozón.

A Barca tavaly a Sevillától szerződtette Aleix Vidalt, aki a FIFA-szankció miatt – Arda Turanhoz hasonlóan – csak januártól játszhatott a katalánoknál. A 26 éves jobbhátvéd – aki elvileg Daniel Alves pótlására, illetve versenyhelyzet teremtésére érkezett – tizennégy tétmeccsen kapott lehetőséget a Barcelonában, legutóbb azonban több mint egy hónapja, március 12-én, a Getafe ellen 6–0-ra megnyert ligamérkőzésen játszott.

A jelek szerint Vidal csak az ötödik választás a jobbhátvéd posztra: Alves mellett Sergi Roberto és Adriano is játszott már a védelem jobb szélén, a Depor elleni keretbe pedig Douglas is bekerült – ellenben a Barca tájékoztatása szerint teljesen egészséges Vidallal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik