Barca: nyolc meccs két szezon alatt – könyörögni kellett neki, hogy elmenjen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.22. 13:57
null
Douglas Pereira két szezon alatt nyolc tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Barcelonánál (Fotó: Reuters)
Az FC Barcelona brazil jobbhátvédje, Douglas Pereira a nyári átigazolási időszak hajrájában a szintén a spanyol élvonalban szereplő Sporting Gijónhoz került kölcsönbe. Spanyol sajtóértesülések szerint a 26 esztendős játékost nem volt könnyű meggyőzni arról, hogy elhagyja a katalánokat.

 

A Barcelona két évvel ezelőtt négymillió euróért vásárolta meg a Sao Paulótól Douglast, aki azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a legutóbbi két idényben összesen csak nyolc tétmérkőzésen lépett pályára a katalánoknál – és általában ezeken a meccseken is adós maradt a jó teljesítménnyel.

Nem csoda, hogy a Barcelona az idén nyáron szeretett volna túladni a brazil játékoson, ami végül sikerült is, de ez egyáltalán nem ment könnyen.

A katalánok a La Liga két újoncával, az Alavésszel és a Leganésszel nem tudtak megállapodni Douglas klubváltásáról, a Sporting Gijónnal viszont igen, így berendelték a futballistát a klub irodájába, hogy írja alá a szerződést.

A dél-amerikai jobbhátvéd azonban nem volt hajlandó szignózni a megállapodást, sőt, a Barcelona székházát sem akarta elhagyni. A hírek szerint a klub ügyvédeinek kellett meggyőzniük őt, hogy fogadja el a Sporting Gijón által kínált feltételeket, és (legalább átmenetileg) elhagyja a Barcelonát.

A katalánok egy szezonra adták kölcsön Douglast, akinek a szerződése 2019-ben jár le a Barcánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik