Barca: nincs drasztikus lépés, Abidal marad a posztján

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 22:01
null
Josep Maria Bartomeu (balra) kitart Éric Abidal mellett (Fotó: AFP)
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint megszületett a döntés Éric Abidal sportigazgató sorsáról az FC Barcelonánál: a francia elöljáró a nyárig biztosan maradhat a posztján.

 

Abidal pozíciója azután ingott meg a katalán klubnál, hogy a Sportnak adott nyilatkozatában kritizálta a Barcelona játékosainak hozzáállását, amit nem vett jó néven a gárda ásza és csapatkapitánya, Lionel Messi, aki a közösségi médiában reagált is a sportigazgató kijelentéseire.

Az első hírek arról szóltak, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök akár azonnali hatállyal elbocsáthatja Abidalt, de szerda estére kiderült, a francia elöljáró folytathatja a munkát az egyesületnél.

A barcelonai sportlapok (Sport, Mundo Deportivo) arról írnak, hogy Bartomeu szerdán kétórás megbeszélést folytatott Abidallal, továbbá reggel Messivel is egyeztetett, s mivel az elnök úgy gondolja, a helyzet kezelhető, és a felek közötti nézeteltérések idővel elsimulnak, a francia sportvezetőnek nem kell távoznia az egyesülettől.

Hogy a nyáron mi lesz Abidal sorsa, egyelőre nem tudni, de a Barcánál játékosként hat évet (2007–2013) eltöltő sportigazgató a hírek szerint most azon dolgozik, hogy minél hamarabb új csatárt csábítson a csapathoz Ousmane Dembélé és Luis Suárez pótlására – az első számú kiszemelt állítólag Ángel, a Getafe rutinos támadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik